Hyppää sisältöön

Omaperäinen hotelli Forssasta pääsi tv-julkuksi: ”Uteliaat tulevat nyt katsomaan meitä”

Forssassa on pieni yksityinen hotelli Maakunta, jossa yöpyivät aikoinaan entinen Helsingin kaupunginjohtaja Erik von Frenckell ja hänen rakastajattarensa Tabe Slioor, viulisti Heimo Haitto, Tapio Rautavaara, näyttelijä Emmi Jurkka ja Miss Universum Armi Kuusela. Keskiviikkoiltana hotellia pyörittävä pariskunta ovat itse hetken aikaa tv-julkkuja.

Pieni perhehotelli Forssassa saa tuntea tositv:n voiman keskiviikkoiltana. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Forssassa toimiva hotelli Maakunta on vuonna 1939 valmistunut ja vuonna 2008 peruskorjattu kaksikerroksinen funkkistalo Forssan keskustassa.

Hotelilla on mielenkiintoinen historia, sillä se oli aikoinaan forssalaisen seuraelämän keskus. Siellä vierailivat muun muassa entinen kaupunginjohtaja Erik von Frenckell ja hänen rakastajattarensa Tabe Slioor, viulisti Heimo Haitto, Tapio Rautavaara, näyttelijä Emmi Jurkka ja Miss Universum Armi Kuusela.

Itse hotellirakennus suojeltiin kaavalla vuonna 1994. Tammelalaiset Eeva-Liisa ja Jarmo Mäkelä ostivat hotellin vuonna 2007.

Aki Kaurismäen Pidä huivista kiinni Tatjaana –elokuvassakin esiintynyt hotelli nähdään keskiviikkoiltana Nelosen tositv-sarjassa Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula.

Ohjelmantekijöiden mukaan perheyritys kamppaillee muun muassa sukupolvenvaihdoksen parissa. Yrittäjiltä tuntuu puuttuvan intohimoa paikan pyörittämiseen, eivätkä palvelut ole häävit.

Omistajat Jarmo ja Eeva-Liisa Mäkelä näkivät jakson ennakkoon pari päivää sitten. Lopputulos ei ollut ihan sitä mitä oli odotettu.

He hakivat perhesuhteisiin liittyvää juttua,sitä emme tienneet ennen kuin näimme ohjelman

Eeva-Liisa Mäkelä

– He hakivat perhesuhteisiin liittyvää juttua. Sitä emme tienneet ennen kuin näimme ohjelman, sanoo Eeva-Liisa Mäkelä Ylelle.

Hän ei vieläkään tiedä kuka pienessä funkkistalossa toimivan perhehotellin ilmoitti mukaan ohjelmaan.

Mäkelän mukaan heitä kohdellaan lopputuloksessa kuitenkin hellästi.

– Sitä seuraa itseään ruudusta kriittisesti. Tulee mieleen, että tuonkin paikan olisi voinut siivota paremmin. Minä nauran siinä jaksossa aika paljon, Mäkelä toteaa.

Eniten omistajat jännittävät tuoko tv-julkisuus paikalle uteliaita asiakkaita.

– Siihen uskotaan. Tytär laittoi Facebookiin kuvan ja siellä on ollut 10 000 kävijää. Uteliaita tulee katsomaan millainen paikka me ollaan, uskoo Eeva-Liisa Mäkelä.

Joroisissa sijaitsevasta Joronjälki -hotellista kiinnostuivat puolestaan paikalliset terveysviranomaiset, kun jakson nähneet katsojat ottivat yhteyttä viranomaisiin.

.
.