Löytyykö suomalaispoliitikoista karismaa? Kuuntele puheenpätkä ja kerro mielipiteesi!

Suomalaisten sanotaan haikailevan vahvojen johtajien perään. Osalla ihmisistä näyttää olevan tonnikaupalla vetovoimaa ja toisilta se "jokin" taas uupuu. Sen määrittely, mikä tekee yhdestä ihmisestä karismaattisen onkin sitten hankalampaa.

Kuva: Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Yhdysvaltalaistutkijat kertovat nyt selvittäneensä, mikä saa poliitikon kuulostamaan karismaattiselta yleisön korvissa. Poliittisilla johtajilla on taito muunnella ääntään vetovoimansa ja vakuuttavuutensa kasvattamiseksi, käy ilmi Kalifornian yliopiston tutkimuksesta. Tällä kyvyllä poliitikko voi kääntää yleisön mielen myönteiseksi asialleen.

Anna arviosi puheenjohtajien puhetaidoista

Löytyykö eduskuntapuolueiden puheenjohtajista karismaattisia puhujia? Miten hyvin suomalaispoliitikot käyttävät ääntään yleisön vakuuttamiseksi?

Kuvaile poliitikon äänenkäyttöä valitsemalla näistä kymmenestä adjektiivista kolme. Kiinnitä huomiota äänenvaihteluun, äänensävyyn ja puhetyyliin (tauot, painotus, ymmärrettävyys). Tässä arvioinnissa oleellista ei ole puheen sisältö. Ääninäytteet on poimittu eduskunnan istuntojen puheenvuoroista.

Poliitikkojen luonnehdinnat äänenkäytön kouluttaja Johanna Leskelä.

Kuka puoluejohtajista on mielestäsi karismaattisin puhuja?

Kenen puhetta haluaisit kuunnella pidempään.

 

Kiitos vastauksistasi!
Vastaukset tallennetaan käyttäen Google Form -työkalua