Moottoripyöräilyä kristinuskon hengessä – "Matalan kynnyksen kerho"

Suomalainen Gospel Riders -kerho yhdistää moottoripyöräilyn ja kristillisen uskon seurakunnasta riippumatta.

Kotimaa
Gospel Riders vieraili Kemissä
Yle / Risto Koskinen

Moottoripyöräilyä, yhdessäoloa, musiikkia ja kristinuskon harjoittamista. Tätä kaikkea tarjoaa Gospel Riders, Euroopan suurin kristillinen motoristikerho.

Gospel Riders -moottoripyöräkerho ry:n hallituksen jäsen ja Itä-Suomen aluevastaava, parikkalalainen Tiina Seitoja painottaa, että kerhoon voi liittyä uskoon katsomatta.

Uskossa ei tarvitse olla, vaan mukaan voi tulla ihan vapaasti.

Tiina Seitoja

– Toimintamme on yhteiskristilliselle pohjalle perustuvaa eli meillä on jäseniä eri seurakunnista ja sellaistakin porukkaa, mikä ei välttämättä kuulu seurakuntaan ollenkaan.

Yli tuhannen jäsenen Gospel Riders järjestää monenlaisia tapahtumia aina motoristikirkoista rippikouluvierailuihin.

– Meillä on matalan kynnyksen kerho tulla mukaan. Uskossa ei tarvitse olla, vaan mukaan voi tulla ihan vapaasti, kunhan muistaa kunnioittaa kerhon kristillisiä ja päihteettömiä arvoja. Onhan siinä tietysti sitten vaarana, että saattaa tulla uskoonkin jossain vaiheessa, Seitoja naurahtaa.

Toiminta levinnyt myös ulkomaille

Gospel Riders on myös kansainvälistynyt vuosien varrella. Aluejaostot löytyvät nykyään Virosta, Espanjasta ja Israelista. Venäjälläkin on ollut kiinnostusta toiminnan aloittamiseen, mutta vetäjiä ei ole vielä löytynyt.

– Omasta maasta täytyy löytyä ne vastuunkantajat, jotka lähtevät kerhoa vetämään. He saavat sitten tukea täältä pääkerholta, Seitoja sanoo.

Moottoripyöräkerhot herättävät monissa ennakkoluuloja, ja myös Gospel Ridersin jäsenet käyttävät motoristeille tyypillisiä liivejä. Tiina Seitojalle ei ole tien päällä tullut ongelmatilanteita vastaan, mutta joissakin tapahtumissa liivien käyttö on ollut kiellettyä.

– Ei ole itselleni sattunut kertaakaan sellaista, että poliisit olisivat pysäyttäneet. Liivissämme on takana iso merkki ja siinä kun lukee se Gospel Riders, niin eiköhän se jo kerro mistä kerhossamme on kyse, Seitoja toteaa.

Kirjoittaja on toimittajaharjoittelijana Yle Etelä-Karjalassa.