Aino-Kaisa Pekonen uskoo edelleen tasavertaisen avioliittolain toteutumiseen

Eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi kuitenkin esityksen torstaina äänin 9-8. Viikon päästä marraskuun lopussa 2014 asia on eduskunnan suuressa salissa.

Kotimaa
Aino-Kaisa Pekonen.
Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen äänesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.Aino-Kaisa Pekonen

Eduskunnan lakivaliokunta on torstaina aamupäivällä äänestänyt täpärästi sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Valiokunta äänesti avioliittolain nykyisellään säilyttämisen puolesta äänin 9-8.

Hämeen vaalipiirin kansanedustajista ainoastaan riihimäkeläinen Aino-Kaisa Pekonen (vas.) äänesti sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta. Pekonen sanoo Yle Hämeelle olevansa pettynyt esityksen tappioon lakivaliokunnassa.

– Kyllä tämä oli odotettavissakin, että lakivaliokunnan kielteinen mietintö voitti valiokunnassa äänin 9-8. Olen tietysti pettynyt tuloksesta.

Hän muistuttaa, että työ ei kuitenkaan ole vielä päättynyt, vaan ensi viikolla eduskunnassa torstaina keskustellaan asiasta. Lopullisen päätöksen tekee eduskunta perjantaina 28. marraskuuta 2014.

Aino-Kaisa Pekosen mukaan eduskunnan suuren salin kantaa on tässä vaiheessa vaikea ennakoida.

– Meillä on todella jännittävä äänestys tulossa sitten perjantaina. Itse uskon edelleen siihen, että tasa-arvoinen avioliittolaki menee läpi, ja tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus toteutuvat tässäkin suhteessa tulevaisuudessa Suomessa.

Hämeen kansanedustajista molemmat päijäthämäläiset edustajat Kalle Jokinen (kok) ja James Hirvisaari (m2011) olivat eduskunnan lakivaliokunnassa tasavertaista avioliittolakia vastaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus