1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Headhunter: Yritysjohtoon haluavan naisen kannattaa hankkia miesmentori

Toimitusjohtaja Mimma Silvennoinen on seurannut johtajanpaikkojen täyttämistä aitiopaikalta 80-luvulta asti. Hänen mukaansa osaaminen on aina ratkaiseva syy rekrytointiin, eikä se onko hakija mies vai nainen. A-studio: Talkissa keskustellaan illalla miehistä ja naisista työelämässä TV1:ssä klo 21.05.

Kotimaan uutiset
Mimma Silvennoinen

Keskuskauppakamari julkaisi keskiviikkona uuden naisjohtajaselvityksen, jonka mukaan naiset ovat edelleen selvässä vähemmistössä yritysten johdossa. Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista vain yksi on nainen.

Mimma Silvennoisen headhunttaus- eli suorahakuyritys etsii kyvykkäitä ja sopivia henkilöitä yritysten ylimpään johtoon, kuten toimitusjohtajiksi. Kokemus aikaisemmista johtajantehtävistä on välttämätön.

– Mistä suuret johtajat tulevat? He tulevat keskijohdosta. Ja jos keskijohdossa ei ole tarpeeksi naisia, niin ei sieltä tule suuriakaan johtajia, aivan yksinkertaisesti, Silvennoinen summaa.

Kunnianhimo nostaa keskijohtoon

Silvennoinen esittelee ammattilaisen neuvot siitä, miten keskijohtoon edetään, ja sieltä edelleen yritysjohtajaksi. Ensimmäinen askel kohti ylenemistä otetaan omalla työpaikalla – ruohonjuuritasolla. Ahkera ja kyvykäs työntekijä huomataan.

Kunnianhimo on Mimma Silvennoisesta yksi erittäin tärkeä tekijä uralla etenemisessä. Jos työelämässä haluaa menestyä, pitää tehdä kaikki annetut tehtävät todella hyvin, nekin jotka eivät täysin vastaa kutsumusta. Kunnianhimo motivoi tekemään nämäkin työt ja niistä suoriutuminen avaa ovet ylennykselle.

– Silloin tajuaa, että tämän kun selvitän, niin seuraava tehtävä odottaa ja sitä varmasti tullaan tarjoamaan, Silvennoinen kuvailee.

Kykyjä ei kannata vähätellä

Hän kuulee kuitenkin yrityksensä headhunttaajilta viestiä, että usein kieltäytyvät tarjotuista haastavista johtajantehtävistä. Yleinen väite, että nainen ei uskalla ottaa riskiä, jos taidot eivät vastaa sataprosenttisesti uuden tehtävän vaatimuksia, ei ole tuulesta temmattu.

– Olen saanut kuulla paljon palautetta, että nainen ei ole itse halunnut ottaa haastetta, tai että hän pelkää ottaa liian isoja haasteita.

Mimma Silvennoinen rohkaisee naisia ehdottomasti vastaamaan "kyllä", jos pyyntö johtotehtäviin tulee.

– Sillä joka kysyy on varmasti jonkinlainen näkemys henkilöstä jolle hän kysymyksen esittää. Hän kyllä pystyy ne tehtävät oppimaan, mitä ei koe osaavansa.

Poistu mukavuusalueelta

Nousujohteinen ura ei useinkaan urkene kävelymatkan päässä kotoa. Siksi parhaan työpaikan saamiseksi pitää toisinaan nähdä vaivaa. Se voi toisinaan tarkoittaa myös muuttoa ulkomaille tai pienelle paikkakunnalle.

– Johtajaksi haluavalla täytyy olla rohkeus kohdata vaikeita tilanteita. Mukavuusalueelta poistuminen kehittää, Silvennoinen muotoilee.

Miesmentorista eli suosittelijasta on apua

Yritysjohdon paikkojen hakemiseen Mimma Silvennoinen suosittelee tukijaa eli mentoria avuksi. Hyvä mentori tuntee sekä naishakijan kyvyt että ne, jotka rekrytoinneista päättävät.

– Mentori voi olla työyhteisössä esimies, entinen esimies, hallituksen jäsen joka tuntee, kollega.

Pelkästään naisporukoissa verkostoitumalla ei perinteisten isojen yritysten hallituspaikkoja tai toimitusjohtajan pestejä tipu. Siksi mentorin pitää olla mies. Matka karuselliin eli ylimmän yritysjohdon ja yritysten hallitusammattilaisten piiriin voi alkaa.

– Kyllä miesmentori on naiselle hyvä. Koska organisaatiot on niin miesvaltaisia vielä tänä päivänä, että silloin kun mietitään uusiin tehtäviin ja ylennyksiin sopivia henkilöitä niin siinä valintaprosessissa on välttämättä miehiä mukana. Ja silloin on hyvä jos on mies joka naista nimenomaan suosittelee, Silvennoinen muistuttaa.

Keskustelu miehistä, naisista ja työelämästä illan A-studio: Talkissa TV1:ssä klo 21.05. Vieraina SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa, Directors' Institute of Finlandin puheenjohtaja, vuorineuvos Jorma Eloranta ja kauppaneuvos Soili Suonoja. Keskustelun vetää Kirsi Heikel.