Pohjoismainen saamen kielen palkinto Svonnille, Vuolabille ja Sivertsenille

Pohjoismainen saamen kielen palkinto Gollegiella eli Kultainen kieli myönnettiin perjantaina Helsingissä pohjoissaamen kielen opettaja ja tutkija Mikael Svonnille, kirjailija Kerttu Vuolabille ja koltansaamen opettaja Seija Sivertsenille. Palkintokomitean puheenjohtajana toimi emeritusprofessori Pekka Sammallahti ja palkinnon jakoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

kulttuuri
Gollegiella 2014: Sivertsen, Vuolab, Svonni
Pohjoismainen saamen kielen palkinto Gollegiella eli Kultainen kieli myönnettiin perjantaina Helsingissä koltansaamen opettaja Seija Sivertsenille (vas.), kirjailija Kerttu Vuolabille ja pohjoissaamen kielen opettaja ja tutkija Mikael Svonnille. Vuoigatvuohtaministeriija

Vuoden 2014 pohjoismainen saamen kielen palkinto Gollegiella eli Kultainen kieli on myönnetty kolmelle henkilölle.

Palkinnonsaajat valitsee komitea, jossa on edustajat Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä. Tänä vuonna komitean puheenjohtajana toimi saamen kielen ja kulttuurin emeritusprofessori Pekka Sammallahti.

Palkinnon saavat pohjoissaamen kielen opettaja ja tutkija Mikael Svonni, kirjailija Kerttu Vuolab ja koltansaamen opettaja Seija Sivertsen.

– Arviointikomitea palkitsee Mikael Svonnin pitkäaikaisesta työstään pohjoissaamen kielen hyväksi Ruotsin puolella. Kerttu Vuolab ansaitsee Gollegiella-palkinnon työstään pohjoissaamen kaunokirjallisuuden edistäjänä. Seija Sivertsen ansaitsee palkinnon elämäntyöstään koltansaamen kielen ja kolttasaamelaisen kulttuurin sekä kolttayhteisön hyväksi, komitea perustelee.

Joka toinen vuosi jaettava Gollegiella-palkinto myönnetään yksityishenkilöille tai yhteisöille Norjassa, Ruotsissa, Suomessa tai Venäjällä saamen kielen edistämisestä. Palkinto jaetaan nyt kuudennen kerran ja sen suuruus on 15 000 euroa.

Kielipalkinnon tavoitteena on myötävaikuttaa saamen kielen säilymiseen ja kehittämiseen.

Palkinnon jakoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson perjantaina Helsingissä pidetyssä Pohjoismaiden saamelaisasioista vastaavien ministereiden ja saamelaiskäräjien puheenjohtajien tapaamisessa.