Sari Marjamäki kiekkoaatelisten joukkoon – perhe elää jääkiekolle

Sari Marjamäki aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi numero 223 marraskuun alussa. Naispelaajia on aateloitu Marjamäen ohella vain kolme, eli Marianne Ihalainen, Riikka Välilä (os. Nieminen) ja Sari Krooks.

urheilu
Sari Marjamäki jääkiekkoleijona 223.

Marjamäkien perhe elää jääkiekosta. Lauri valmentaa Oulun Kärppiä ja Sari Marjamäki on maamme eniten maaotteluita (217) pelannut naispelaaja. Marjamäki pelasi 23 vuotta jääkiekkoa Porissa, Espoossa ja Tampereella. Hänet aateloitiin kiekkoleijonaksi numero 223 marraskuun alussa.

Sari Marjamäen kiekkoura alkoi jo 8-vuotiaana ja Porin naisten joukkueen mukaan Sari pääsi jo 12-vuotiaana. Tällä hetkellä päivät täyttyvät perheen arjen pyörittämisestä. Oulussa miehen valmentajaura vaatii kärsivällisyyttä, kun matkustamiseen menee Kärppien ja maajoukkueen kanssa aikaa. Liigan pelireissuun voi oululaisilta vierähtää viikko.

Kiekkoura on jo ohi, mutta Saria on kysytty Kärppiin valmentamaan. Ainakaan vielä aikataulut eivät anna myötä.

– Yksi valmentaja perheessä riittää, Sari naurahtaa.

Kerran viikossa höntsäkiekon pelaaminen sen sijaan voisi olla hyvä juttu

Sari Marjamäki

– Kerran viikossa höntsäkiekon pelaaminen sen sijaan voisi olla hyvä juttu. Ei liian tosissaan eikä tosimielillä. Välillä pukukoppielämää on ikävä. Omalaatuinen huumori, kopin sisällä tapahtuva elämä - sitä kaipaa välillä. Oli hienoa voittaa ja toisaalta kun tuli karvas tappio - sellaset tunteiden myrskyt jäävät mieleen.

Olympiamitali jää aina historiankirjoihin

Uran kohokohdaksi Sari (os. Fisk) nimeää Naganon olympialaisten kiekkopronssin 1998. Kiekkoleijonaksi aateloimistilaisuudessa näytettiin video kiekkomaajoukkueen peleistä. Hetki oli sykähdyttävä.

– Hyviä muistoja jäi mieleen. Kiekkopronssimitaleita ei joka olympialaisista tulekaan, Marjamaki kertoo.

Joko perheen lapsissa näkyy kiinnostus jääkiekkoon?

– Tyttö kävi kokeilemassa kiekkokoulussa, mutta sanoi, että osaa jo luistella, joten ei kuulemma tarvitse käydä kiekkokoulua, Sari naurahtaa.

– Katotaan mitä pojasta tulee. Luistimet jo on, mutta ei ole ollut vielä luistimilla, mutta josko tänä talvena päästäisiin kokeilemaan!