Kauklahden kaksoisurmaajan elinkautinen tuomio murhista pysyy

Helsingin hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden tuomion niin sanotussa Kauklahden kaksoissurma-jutussa. Hovioikeuden mukaan tuomittu surmasi helmikuussa 2013 kaksi nuorta Espoossa erityisen raa'asti.

Kotimaa
Poliisin eristämä alue -teippi asunnon oven edessä Kauklahdessa Espoossa 3. helmikuuta.
Poliisin eristämä alue -teippi asunnon oven edessä Kauklahdessa Espoossa 3. helmikuuta. Poliisi sai aamuneljän jälkeen tiedon epäillystä henkirikoksesta asunnossa.Mikko Stig / Lehtikuva

Espoon Kauklahdessa kaksi ihmistä surmanneen miehen elinkautistuomio pysyy. Helsingin hovioikeus on päättänyt pitää ennallaan Espoon käräjäoikeuden määräämän elinkautisen tuomion kahdesta murhasta.

21-vuotias tamperelaismies tuomittiin 22-vuotiaan miehen ja 17-vuotiaan naisen murhista. Teot tapahtuivat helmikuussa 2013. Poliisi on kertonut, että surmien taustalla on ollut mustasukkaisuus.

Tuomittu vaati hovioikeudessa, että hänen katsottaisiin syyllistyneen tappohin, ei murhiin.

Hovioikeuden mukaan teot on kuitenkin tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja rikokset olivat törkeitä. Tuomittu oli pahoinpidellyt uhrejaan rajusti ja lyönyt toista uhreistaan useita kymmeniä kertoja veitsellä.

Hovioikeus päätyi käräjäoikeuden tapaan elinkautiseen tuomioon kahdesta murhasta.