1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Vakuutusyhtiö Ifin työntekijöillä ulosmarssi – konttorit kiinni

Ifin pääluottamusmiehen mukaan kyseessä on mielenilmaus yhtiön ilmoittamia toimipisteiden lakkautuksia ja työntekijöiden vähennyksiä vastaan.

Kuva: Yle

Vakuutusyhtiö Ifin työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan perjantaina puolilta päivin.

Henkilöstön ulosmarssi sulkee If:n konttorit pääosin. Yhtiön verkkopalvelu toimii normaalisti ja puhelinpalveluissa vastataan tänään kello 17 asti korvaavan henkilöstön voimin. Töihin työntekijät aikovat palata maanantaina.

Pääluottamusmies Liisa Halmeen mukaan kyseessä on mielenilmaus yhtiön ilmoittamia toimipisteiden lakkautuksia ja työntekijöiden vähennyksiä vastaan.

– Marssimme ulos vastalauseeksi yhtiön viime vuosien jatkuvasta yt-rallista. Tämä viimeisin yt on poikkeuksellisen härski. Yhtiö on siirtämässä työvoimaa maakunnista Turkuun ja keskittää toimintoja sinne. Uskon, että tulee myös konttoreiden sulkemisia.

If aloitti 18. marraskuuta 340 työntekijää koskevat yhteistoimintaneuvottelut asiakaspalvelukeskuksissa, konttoreissa ja it-toiminnoissa sekä Tampereen autoliikepalvelussa. Samalla yhtiö kertoi keskittävänsä asiakaspalvelukeskustoiminnot Espooseen ja Turkuun.

Tämä tarkoittaa Oulun, Kuopion ja Tampereen keskusten sulkemista. Yhtiö kuitenkin tarjoaa kaikille halukkaille työtä Turun asiakaspalvelukeskuksesta. If ilmoitti tiedotteessaan, että henkilöstön vähennystarve on 20 työntekijää.

Liisa Halme sanoo, että työntekijöiden määrä tulee todellisuudessa vähenemään jopa 150:llä, koska harvalla on mahdollista muuttaa toiselta puolelta Suomea töihin Turkuun.

– On ihan utopiaa, että Oulusta, Tampereelta tai Kuopiosta voisi noin vain lähteä muuttamaan työn perässä. Olisi ollut reilua kertoa, mikä tässä tulee olemaan todellinen lopputulema.

Ifin yt-neuvottelut on tarkoitus saada päätöksen joulukuun viimeinen päivä. Oulun, Kuopion ja Tampereen asiakaspalvelukeskusten toiminta lakkaa maaliskuun lopussa. Suljettavat konttorit laitetaan kiinni jo vuodenvaihteessa.