1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukkirekassa kymmenien tonnien ylikuorma – poliisi: "Ei mikään poikkeus"

Keiteleellä jäi poliisin valvonnassa kiinni yhdistelmärekka, jossa oli 26 tonnin painosta liikaa puutavaraa. Ylikuorma kuulostaa hurjalta, mutta poliisin mukaan vastaavia tapauksia tulee vastaan varsinkin öisin.

Kotimaan uutiset
Rekan renkaat.
Jani Ilola / Yle

Rekoille sallittuja kuormamääriä ylitetään etenkin öisin. Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan jotkut kuljetusyrittäjät lastaavat herkemmin ylikuormaa rekan kyytiin yöllä, koska silloin valvontaa on vähemmän kuin päivisin.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Itä-Suomen poliisilaitos valvoi erityisesti raskasta liikennettä valtatie viidellä Mikkelin ja Iisalmen välillä sekä Ylä-Savossa muun muassa kantatiellä 77.

Keiteleellä valvonnassa jäi kiinni yhdistelmärekka, jossa oli yli 26 tonnin edestä liikaa puutavaraa. Sallittu määrä ajoneuvolle olisi ollut 60 tonnia. Ylikomisario Petri Pahkinin mukaan yhdistelmän omistaja olisi voinut katsastuttaa sen korotetuille massoille, mutta silloinkin sallittu kuorman paino olisi voinut olla vain kahdeksan tonnia suurempi.

Pahkinin mukaan kiinnijäänyt rekka ei ollut näyttänyt ylikuormatulta, mutta painoa mäntytukeista oli kertynyt kuitenkin selvästi liikaa.

– Vastaavia tapauksia tulee eteen yövalvonnassa usein, toteaa Pahkin.

Kuljettaja sai ylikuormasta sakot ja yritykselle on tulossa myöhemmin iso ylikuormamaksu.

Yön valvonnan aikana ylikuormia tavattiin yhteensä kuusi kappaletta. Osassa tapauksista kuorma oli lisäksi puuttellisesti sidottu. Liikenteestä tavattiin myös kuljettajia, jotka eivät käyttäneet ajopiirturissa kuljettajakorttia tai käyttivät siinä jonkun muun henkilön kuljettajakorttia. Noin puolessa yön aikana tehdyistä ajo- ja lepoaikatarkastuksista todettiin puutteita. Ne johtivat huomautuksiin ja sakkoihin.

Lue seuraavaksi