Ranskalaiset juhlistivat uutta Beaujolais-satoa maistellen, japanilaiset kylpien – video

Tämän vuoden Beaujolaisin viinialueen uuden sadon ensimmäiset viinipullot on avattu perinteiseen tapaan tostaina. Ranskalaiset maistelivat viiniä muun muassa lounastauollaan, Japanissa uuden sadon viiniä juhlittiin kylpemällä siinä.

Ulkomaat
Japanilaisia kylpemässä uuden sadon Beaujolais-viinissä kylpylässä Hakonen kaupungissa.
Tämän vuoden Beaujolaisin viinialueen uuden sadon ensimmäiset viinipullot on avattu perinteiseen tapaan tostaina. Ranskalaiset maistelivat viiniä muun muassa lounastauollaan, Japanissa uuden sadon viiniä juhlittiin kylpemällä siinä.

Ensimmäiset pullot Beaujolais Nouveauta toimitettiin markkinoille torstaina. Kuudenkymmenen vuoden pituisen perinteen mukaisesti Beaujolaisin alueen uuden sadon viinit tulevat tarjolle vuosittain marraskuun kolmantena torstaina.

Ranskassa baarit ja ravintolat täyttyvät ihmisistä, jotka saapuvat maistamaan pari kuukautta sitten poimituista rypäleistä valmistettua viiniä.

Pariisissa ihmiset kokoontuivat esimerkiksi pieneen Le Bistrot -ravintolaan lounastauollaan syömään hyvin sekä maistamaan tämän vuoden Beaujolais-viiniä.

– Kyse on perinteestä. Aiempina vuosina paikalla oli enemmän ihmisiä, nykyään hieman vähemmän, mutta monet tulevat vuodesta toiseen. Asiaan kuuluvat ruudullinen pöytäliina, makkaraa ja täytettyä kaalia, lasi viiniä, vähän haitarimusiikkia ja ihmiset ovat iloisia ja perinne jatkuu, ravintolan omistaja Amaury Drain kertoi.

Beaujolaisin alueen viineissä ei sinänsä ole useinkaan mitään muista viineistä poikkeavaa, mutta uuden sadon viini tarjoaa ihmisille hyvän syyn tavata toisiaan.

– Tämä on kansanperinnettä, Beaujolais on ennen kaikkea viini, jota voi juoda janoonsa, mutta joinakin vuosina viini voi olla poikkeuksellisenkin hyvää, ravintolan asiakas Jean-Baptiste Pasternak totesi.

Japanissa uutta satoa juhlittiin kylpemällä siinä

Japanissa uuta Beaujolais-satoa juhlittiin muun muassa kylpemällä siinä. Hakonen kaupungissa sijaitseva kylpylä järjesti jälleen vuosittaisen uutta satoa juhlistavan tapahtumansa, jossa kävijät pääsevät uimaan viinillä täytetyssä altaassa.

Avajaisjuhlallisuuksissa paikalla oli ranskalaisen Bourgognen viinialueelta kotoisin oleva kauneuskuningatar, joka tarjoili viinialtaassa polskiville ihmisille viiniä.

Viinikylvyt jatkuvat kuun loppuun saakka.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset