1. yle.fi
  2. Uutiset

Yleisradio lisää vain netissä näytettäviä ohjelmia

Yleisradio lisää lähivuosina vain netissä katsottavien ohjelmien määrää. Amerikkalainen tilausvideopalvelu Netflix voi tulevaisuudessa näyttää myös suomalaisten kanssa tehtyjä ohjelmia.

viihde
Kuva Netflix-videopalvelun www-sivusta.
Justin Lane / EPA

Nettitelevision ääressä viihtyvä katsoo eniten draamasarjoja. Verkon tv-tarjontaa markkinoidaan yhä enemmän yksilöllistä makua vastaavaksi.

– Me olemme kuin deittipalvelu, emme yhdistä ihmisiä toisiinsa, vaan yhdistämme ihmisiä elokuviin ja tv-sarjoihin, sanoo Netflixin Euroopan-viestintäjohtaja Joris Evers.

Yleisradio aikoo lähivuosina lisätä ohjelmia, jotka ovat katsottavissa pelkästään Areena-verkkopalvelussa ja personointia kehitellään juuri. Palveluun pääsee luomaan oman profiilin ensi vuoden alussa. Kokeiluversiossa (siirryt toiseen palveluun) tunnuksen voi tehdä jo nyt.

– Se ei tarkoita sitä, että kaikki televisio henkilökohtaistuu, vaan että jatkossakin säilyy tasapaino, joitakin ohjelmia halutaan katsoa henkilökohtaisen tarjonnan kautta, mutta monissa tv-ohjelmissa halutaan olla läsnä isojen muiden yleisöjen kautta, toteaa Yleisradion julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Yleisradiossa verkkopalveluita räätälöidään yhä enemmän tableteille ja puhelimiin, mutta Netflix sen sijaan suuntaa olohuoneeseen. Se aikoo panostaa älytelevisioon eli television ja tietokoneen yhdistelmään.

– On ymmärrettävää, että uudet toimijat käyttävät uusia jakeluteitä ja sillä saavat näitä niin sanottuja nuorempia yleisöjä, joiden perässä erityisesti ovat. Se on heille tyypillinen käyttöpäätelaite, Yleisradon julkaisujohtaja Ismo Silvo jatkaa.

Netflixiin lisää kansainvälisiä tuotantoja

Netflixin tarjonnasta 80 prosenttia on tällä hetkellä amerikkalaista ja loput alueellista tuotantoa. Kansainvälisten tv-tuotantojen määrää kasvatetaan vauhdilla. Yhteistyötä on jo tehty norjalaisten kanssa. Tuotanto suomalaisten kanssa näyttää myös mahdolliselta tulevaisuudessa.

– Seuraamme, mitä ihmiset katsovat omissa maissaan ja lisensoimme ja suunnittelemme ohjelmistoja sen mukaan. Kasvatamme koko ajan Netflix-tuotantojen määrää maailmalla, kertoo Netflixin Euroopan-viestintäjohtaja Joris Evers.

Lue seuraavaksi