1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Apteekissakin voi saada alennusta – lääkkeistä ei kannata tinkiä

Harva tinkii apteekissa, vaikka muuten olisikin sentinvenyttäjä. Apteekissakin voi tinkiä ja saada alennusta muista tuotteista kuin lääkkeistä.

Kotimaan uutiset
Kuvassa maitohappobakteerivalmisteita apteekin hyllyllä
Apteekin probioottihyllyssä on ruuhkaa.Sari Vähäsarja / Yle

Vanha sanonta "täällä on apteekin hinnat" kääntyy moneen tarkoitukseen. Suomen apteekkariliiton puheenjohtaja Riitta Andersin arvelee, että sanonta on saanut alkunsa siitä, että entisaikoina apteekissa oli korkeat hinnat.

Sanonnalla voidaan tarkoittaa myös lääketaksan määrittelemiä lääkkeiden hintoja. Kaikissa apteekeissa lääkkeillä on siis samat hinnat. Ainoastaan sotaveteraanit saavat lääketaksan mukaan kymmenen prosentin alennuksen.

Apteekki mielletään lääketaksojen takia paikaksi, jossa ei voi tinkimällä saada alennusta. Totta on, ettei lääkkeistä voi tinkiä, mutta apteekkariliiton puheenjohtaja muistaa muutamia kertoja antaneensa alennusta apteekin tuotteista.

– Onhan apteekissa paljon muitakin tuotteita kuin lääkkeitä kuten kosmetiikkaa. Ne voidaan hinnoitella apteekkikohtaisesti. Joskus on jopa tarjouksia. Olen itsekin muutaman kerran antanut alennusta asiakkaalle, Andersin kertoo.

Lue seuraavaksi