1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen tornihotellin terassi suljettiin laskuvarjohypyn takia

S-ryhmä pitää luvattoman laskuvarjohypyn tekemistä sen hotellin kattoterassilta erittäin valitettavana. Poliisista kerrotaan Yle Uutisille, että tapauksessa ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikosta.

Kotimaan uutiset
Tampereen uuden tornihotellin kattoterassilta avautuu avara näkymä Tampereen keskustaan. VR:n ratapiha on hotellin vieressä.
Tampereen uuden tornihotellin kattoterassilta avautuu avara näkymä Tampereen keskustaan.Kari Nihti / Yle

Tampereen uuden tornihotellin kattoterassi on päätetty sulkea toistaiseksi, sillä terassilta tehtiin eilen luvaton laskuvarjohyppy.

Sokos Hotels Torni Tampere perustelee ratkaisuaan turvallisuussyillä. Se aikoo vahvistaa korkeiden lasiseinien ympäröimän terassin turvallisuutta entisestään, jotta vastaava ei voi toistua.

S-ryhmä pitää niin sanotun base-laskuvarjohypyn tekemistä luvatta sen kattoterassilta erittäin valitettavana.

– On onni, että asiakkaillemme, kadulla kävelleille ihmisille tai hyppääjälle itselleen ei tapahtunut tilanteessa mitään vakavampaa. Tulemme olemaan viranomaisiin yhteydessä asiasta omasta puolestamme, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Tapio Satta sanoo.

Poliisi: Ei epäillä rikosta

Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan tapauksessa ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikosta eikä tapauksesta ole tehty myöskään ilmoitusta. Rikoskomisario Marja Kiiski kuitenkin huomauttaa, että tämänkaltainen laskuvarjohyppääminen on erittäin riskialtista ja se saattaa altistaa myös sivulliset vaaraan.

Esimerkiksi tässä tapauksessa poliisilla ei ole tiedossa, varmistiko hyppääjä jotenkin sen, että alapuolella ei ole ihmisiä. Poliisin tietojen mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että kukaan sivullinen ei joutunut vaaraan.

Tampereen uusi maamerkki, 25-kerroksinen hotellirakennus avattiin lokakuun puolivälissä.

Laskuvarjohypystä on julkaistu video Youtube-palvelussa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi