Rinne lupaa lopettaa nollatyösopimukset – jos pääsee seuraavaan hallitukseen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että jos puolue on mukana seuraavassa hallituksessa, nollatyösopimukset lopetetaan, alipalkkaukseen puututaan ja vuokratyön teettämiselle luodaan nykyistä selkeämmät säännöt.

politiikka
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne saapumassa SDP:n puoluevaltuuston kokoukseen Kotkan Konserttitaloon lauantaina.
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne saapumassa SDP:n puoluevaltuuston kokoukseen Kotkan Konserttitaloon lauantaina. Venäjän vallankumouksen johtohahmo V.I. Lenin esiintyi samassa rakennuksessa elokuussa 1907 Venäjän sosialidemokraattien konferessissa. Martti Kainulainen / Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupaa parantaa pätkätyöläisten asemaa, jos SDP on mukana seuraavassa hallituksessa. Hän sanoo, että ihmisten hyväksikäyttö on aika saada loppumaan.

– Nämä ihmiset ovat nykyajan torppareita ja mäkitupalaisia, Rinne sanoi SDP:n puoluevaltuustolle pitämässään puheessa.

Rinteen mielestä on kohtuutonta, että moni joutuu elämään jatkuvassa epävarmuudessa toimeentulonsa suhteen, vaikka on muodollisesti töissä.

– Jos sosialidemokraatit ovat seuraavassa hallituksessa, huolehdimme, että nollatyösopimukset lopetetaan, alipalkkaukseen puututaan ja vuokratyön teettämiselle luodaan nykyistä selkeämmät säännöt, Rinne lupasi.

Rinne vaati myös toimenpiteitä naisten ja miesten palkkaeron kuromiseksi umpeen.

– Tavoitteeksi on asetettava, että tulevalla vaalikaudella miesten ja naisten välinen palkkaero kutistetaan korkeintaan kymmeneen prosenttiin.