Kuopion sosiaalijohtaja: Perheen luona käyty tällä viikolla

Kuopiossa löytyi lauantaina kuolleena kaksi alle kouluikäistä lasta. Kuopion va. sosiaalijohtaja Arja Kekoni sanoo Yle Uutisille, että perhe oli lastensuojelussa asiakastukiperheenä. Poliisi epäilee henkirikoksesta perheen äitiä.

Kotimaa
Kuopion Maljalahdessa sijaitsevan kerrostalon asunnosta löytyi kaksi lasta kuolleena lauantai-iltana.
Kuopion Maljalahdessa sijaitsevan kerrostalon asunnosta löytyi kaksi lasta kuolleena lauantai-iltana.Toni Pitkänen / Yle

Kahden surmansa saaneen lapsen perhe oli Kuopiossa lastensuojelussa asiakastukiperheenä, Kuopion kaupungin va. sosiaalijohtaja Arja Kekoni sanoo Yle Uutisille.

Kekoni kertoo olleensa tänään yhteydessä kaupungin sosiaalipäivystykseen.

– Sieltä sain tiedon, että meidän lastensuojelumme avohuollon palveluita on annettu tälle perheelle. Viimeksi tällä viikolla heidän luonaan on käyty, hän sanoo.

Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti lauantai-iltana, että kaksi alle kouluikäistä lasta on löydetty kuolleena kuopiolaisesta yksityisasunnosta. Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan ja tutkii tapausta henkirikoksena.

Teoista epäillään perheen äitiä, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Kekoni pitää tapausta hyvin ikävänä.

– Nämä ovat hyvin, hyvin surullisia ja tosi, tosi ikäviä. Lastensuojelun avopalveluita on annettu, mutta aina näiltä ei pysty välttymään.

– Minä otan totta kai yhteyttä työntekijään ja annan tukeni. He ovat voitavansa tehneet. Työntekijä on varmasti voitavansa tehnyt eikä ole pystynyt siinä tilanteessa arvioimaan, että tilanne ajautuu tuommoiseen.

Muuten olisi lähdetty tekemään toisenlaisia toimenpiteitä, Kekoni sanoo.