Poliisi Kuopion lapsisurmista: Äiti pidätetty, teki itse ilmoituksen

Poliisi löysi kuopiolaisesta asunnosta lauantaina kaksi kuollutta lasta. Heistä toinen oli 2,5-vuotias ja toinen 1,5 kuukautta vanha. Poliisin mukaan asiasta ilmoitti lasten äiti.

Kotimaa
Kahden surmatun lapsen kotitalo Kuopiossa sunnuntaiaamuna 23. marraskuuta 2014.
Timo Hartikainen / Lehtikuva

Poliisi on pidättänyt Kuopion lapsisurmista epäillyn äidin. Itä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Poliisin mukaan ketään ei ole vielä kuulusteltu, mutta osallisia on puhutettu alustavasti.

Poliisi kertoo saaneensa lauantai-iltana noin kello kuudelta hätäkeskuksesta ilmoituksen, jonka mukaan kuopiolaisessa yksityisasunnossa on kaksi kuollutta lasta. Asiasta ilmoitti lasten äiti.

Poliisi tapasi äidin asunnon ulkopuolelta, tiedotteessa kerrotaan. Asunnosta löydettiin kuolleena kaksi lasta. Heistä toinen oli 2,5-vuotias ja toinen 1,5 kuukauden ikäinen.

Poliisi toteaa, että paikalle saapui useita ensihoitoyksiköitä, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Poliisin mukaan tapahtumassa ei ollut muita paikalla eikä kukaan muu ollut vaarassa. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Teoista epäilty perheenäiti ei ole aiemmin ollut poliisin kanssa tekemisissä.

Poliisi tutkii tapausta henkirikoksena ja kertoo, että rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Poliisi toteaa saaneensa tapahtumien kulusta käsityksen esitutkinnan perusteella.

Kuopion SPR:n toimistolle on avattu tänään sunnuntaina henkisen tuen tukipiste, poliisi kertoo. Se sijaitsee osoitteessa Puijonkatu 9, ja valmiusryhmän vapaaehtoiset tarjoavat siellä keskusteluapua.

Poliisi aikoo tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran maanantai-iltapäivään mennessä.