1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kansanedustajat

Pirkanmaan kansanedustajat sukupuolineutraalin avioliittolain kannalla

STT:n kyselyyn vastasi vain puolet pirkanmaalaisista. Moni vastaamatta jättänyt on kuitenkin aiemmin osoittanut olevansa lain kannalla.

Kuva: Yle

Suurin osa Pirkanmaan kansanedustajista kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia, josta äänestetään eduskunnassa perjantaina.

Muun muassa Iltalehti uutisoi STT:n kyselystä, jossa kansanedustajilta kysyttiin kantaa asiaan. 199 äänioikeutetuista vastasi 124 kansanedustajaa, joista 65 kannatti lakia ja 46 vastusti.

Pirkanmaalaisista neljä kansanedustajaa kertoo kannattavansa lakia: kokoomuksen Harri Jaskari, SDP:n Hanna Tainio, keskustan Mikko Alatalo ja vihreiden Oras Tynkkynen.

Kannan panttaajissa monta kannattajaa

Vastustajia ovat kyselyn mukaan kristillisten Leena Rauhala, keskustan Laila Koskela ja Arto Pirttilahti, kokoomuksen Kimmo Sasi sekä perussuomalaisten Martti Mölsä.

Yhdeksän pirkanmaalaista kansanedustajaa ei vastannut STT:n kyselyyn, mutta heistä esimerkiksi kokoomuksen Sofia Vikman, vasemmiston Anna Kontula sekä demarien Saara Karhu ja Pia Viitanen ovat allekirjoittaneet aloitteen sukupuolineutraalin avioliittolain säätämiseksi.

Lisäksi kokoomuksen Pauli Kiuru on kertonut mm. eduskuntapuheessaan kannattavansa aloitetta.

_Korjattu 28.11. Kimmo Sasin kanta ja Laila Koskelan puolue. _