Keskustan Juha Rehula: Avioliitto on kirkon asia

Kansanedustaja ja keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula vastustaa sukupuolineutraalia avioliittolakia ja aikoo äänestää sitä vastaan perjantaina. Keskustan mielipidemittauksissa saavuttamasta suosiosta huolimatta hän pitää jalat maassa, eikä haaveile vielä ministerisalkusta. Pääosa ajasta kuluu sote-asioiden miettimiseen.

Kotimaa
kansanedustaja Juha Rehula nettistudio haastattelu

Kansanedustaja Juha Rehula ei vielä haaveile ministerinsalkusta tulevassa hallituksessa, vaikka keskustapuolueen kannatus on ennätyskorkealla. Helsingin Sanomien viimeviikkoisessa mielipidemittauksessa keskusta oli lähes 7 prosenttiyksikköä kokoomuksen edellä 24,5 prosentin kannatuksella.

– Olemme nähneet tällä vaalikaudella tilanteessa, jossa keskustan kannatus oli 12 prosenttia. Kukaan keskustalainen ei unohda vaali-iltaa vuonna 2011, kun tuli tappio. Kyllä se vetää nöyräksi, sanoo Rehula.

Rehulan mukaan vaalit ratkaistaan muutamina varsinaista vaalipäivää edeltävinä viikkoina ensi keväänä. Sitä ennen on turha paukutella henkseleitä.

– Puoluevaltuustossa Porissa puheenjohtaja Juha Sipilä varoitti ylimielisyydestä. Vaalikentille pitää lähteä työtä tekemään, minulla on siinä oma roolini koko maassa, mutta aion olla myös Päijät-Hämeessä, kertoo hollolalainen Rehula.

Perjantaiseen avioliittolakiäänestykseen Juha Rehula menee varmana, hän ei halua sukupuolineutraalia avioliittolakia.

– Lähden siitä, että perinteinen avioliittokäsitys on se mihin tukeudun. Ymmärrän tasa-arvopyrkimykset, mutta mielestäni koko avioliittoasia kuuluisi kirkolle ja kehittäisin lainsäädäntöä muuta kautta. Tunnistan, että seuraavaksi eteen tulee adoptioasia, joka on vielä vaikeampi. Nämä ajatukset minulla ovat olleet jo monta vuotta, kertoo Rehula.

Yle Lahden Nettistudiossa Juha Rehula, joka on sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kertoo myös sote-valmistelutyöstä.