TV-suosikki Bill Cosby seksirikossyytösten kohteena – Cosby Show'n uusinnat poistettiin ruudusta

Myös koomikon televisiohaastatteluja ja muita esiintymisiä on peruttu. Cosby kieltäytyy kommentoimasta useiden naisten esittämiä syytöksiä.

viihde
Yhdysvaltalaiskoomikko Bill Cosby.
AP Graphics Bank

Nimikkotelevisiosarjastaan tunnettu yhdysvaltalainen koomikko Bill Cosby on ajautunut lukuisten seksirikossyytösten keskipisteeseen. Ainakin 15 naista on kertonut julkisuudessa joutuneensa tv-suosikin hyväksikäyttämäksi menneinä vuosikymmeninä. Osa on väittänyt Cosbyn huumanneen heidät.

Yksi syytöksiä esittäneistä on Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu Janice Dickinson. Julkisuudessa on jo vuosia sitten esitetty väitteitä koomikon syyllistymisestä seksuaalirikoksiin, mutta varsinainen syytösten vyöry alkoi lokakuun lopussa.

Useita Bill Cosbyn stand up -esityksiä on peruttu seksuaalirikosepäilyjen noustua julkisuuteen. Myös Cosbyn esiintymisiä television haastatteluohjelmissa on peruttu ja 80-luvun Bill Cosby Show'n uusintojen esittäminen lopetettu. NBC-televisiokanava on puolestaan lykännyt Cosbyn uuden tv-sarjan tuotantoa.

Bill Cosby on kieltäytynyt kommentoimasta "vihjailuja", mutta hänen asianajajansa mukaan väitteet ovat naurettavia. 77-vuotiasta koomikkoa vastaan ei ole nostettu rikossyytteitä.

Lähteet: AP, Reuters