TV-suosikki Bill Cosby seksirikossyytösten kohteena – Cosby Show'n uusinnat poistettiin ruudusta

Myös koomikon televisiohaastatteluja ja muita esiintymisiä on peruttu. Cosby kieltäytyy kommentoimasta useiden naisten esittämiä syytöksiä.

Kuva: AP Graphics Bank

Nimikkotelevisiosarjastaan tunnettu yhdysvaltalainen koomikko Bill Cosby on ajautunut lukuisten seksirikossyytösten keskipisteeseen. Ainakin 15 naista on kertonut julkisuudessa joutuneensa tv-suosikin hyväksikäyttämäksi menneinä vuosikymmeninä. Osa on väittänyt Cosbyn huumanneen heidät.

Yksi syytöksiä esittäneistä on Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu Janice Dickinson. Julkisuudessa on jo vuosia sitten esitetty väitteitä koomikon syyllistymisestä seksuaalirikoksiin, mutta varsinainen syytösten vyöry alkoi lokakuun lopussa.

Useita Bill Cosbyn stand up -esityksiä on peruttu seksuaalirikosepäilyjen noustua julkisuuteen. Myös Cosbyn esiintymisiä television haastatteluohjelmissa on peruttu ja 80-luvun Bill Cosby Show'n uusintojen esittäminen lopetettu. NBC-televisiokanava on puolestaan lykännyt Cosbyn uuden tv-sarjan tuotantoa.

Bill Cosby on kieltäytynyt kommentoimasta "vihjailuja", mutta hänen asianajajansa mukaan väitteet ovat naurettavia. 77-vuotiasta koomikkoa vastaan ei ole nostettu rikossyytteitä.