1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Järjestöt huolissaan parisuhdeväkivallan uhrien tukipalveluista

Ihmisoikeusliiton, Amnestyn, Suomen kansallisen väkivaltaobservatorion, Naisjärjestöt yhteistyössä Nytkis ry:n ja Ensi- ja turvakotien liiton mukaan turvakotien säilyminen on tiukoilla eikä rahoitusta ole uusien perustamiseen.

Kotimaan uutiset
Lapsi äidin sylissä.
Sarita Blomqvist / Yle

Ihmisoikeusliitto, Amnesty, Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio, Naisjärjestöt yhteistyössä Nytkis ry ja Ensi- ja turvakotien liitto ovat huolissaan parisuhdeväkivallan uhrien auttamispalvelujen säilymisestä. Järjestöjen mukaan nykyisten turvakotien säilyminen on tiukoilla eikä rahoitusta ole uusien perustamiseen.

Uusia paikkoja tarvittaisiin erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen. Suomea on arvosteltu turvakotien vähyydestä väkivallan määrään nähden ja siitä, että turvakoteja ei ole kattavasti koko maassa.

Suomessa kuolee vuosittain noin parikymmentä naista nykyisen tai entisen miehensä murhaamana. Suomi on tällä määrällä Länsi-Euroopan kärjessä.

Tänään vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. YK:n nimeämä teemapäivä näkyy muun muassa Helsingin Narinkkatorilla sekä kynttilätapahtumina noin 50:llä paikkakunnalla.

Lue seuraavaksi