VR:n haastajan hanke nytkähti vihdoin eteenpäin – kolme tehoveturia tilaukseen

Proxion Trainista nimensä Fennia Rail Oy:ksi vaihtanut yritys on solminut kolmen dieselveturin kaupasta tshekkiläisen veturivalmistajan kanssa. CZ Loko toimittaa veturit ensi syksynä. VR ei halua kommentoida asiaa.

talous
veturi kiskoilla
fenniarail

Rautatieyhtiö Fennia Railin toimitusjohtajan Kimmo Rahkamon mukaan veturit eivät ole käytettyjä eivätkä toisaalta uusia vaan tältä väliltä, Suomen olosuhteisiin muokattuja versioita.

Veturien moottorit valmistaa mm. maansiirtokoneistaan tunnettu Caterpillar. Fennia Railin mukaan niiden vetokyky on suurempi kuin minkään muun dieselveturin Suomessa – päästöt taas alhaisemmat.

Liikennöinti Suomen rataverkolla alkaa ensi syksynä. Rahkamon mukaan todennäköisesti yhtiö liikennöi Etelä-Suomessa tai Kaakkois-Suomessa.

– Käymme asiasta asiakkaiden kanssa neuvotteluja, sanoo Rahkamo.

Alkuperäisenä ideana on ollut tarjota rautatiekuljetuksia VR:ää edullisemmin hinnoin mm. suurille metsäyhtiöille.

Veturikauppa on yritykselle erittäin merkittävä. Yhtiö on jo vuosia suunnitellut haastavansa VR:n tavaraliikenteessä kilpailun vapauduttua. Tänä aikana mm. yhtiön nimi vaihtui Proxion Trainista Fennia Railiksi.

VR ei halua kommentoida asiaa eikä markkinatilannetta. VR:n viestinnästä todettiin, että asia on Fennia Railin, mutta yhtiö toivotettiin tervetulleeksi.