1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. À la carte

Teatteriravintola palkittiin pohjoiskarjalaisesta ruoasta

100-vuotiaassa rakennuksessa toimiva Joensuun Teatteriravintola sai tunnustusta paikallisuudesta, omaleimaisuudesta ja luonnonläheisestä ruoasta. Karelia à la carte -verkosto palkitsee joka vuosi yhden verkostonsa ravintoloista.

À la carte
Joensuun Teatteriravintolan väkeä.
Yle / Maiju Immonen

Joensuun teatteriravintola on palkittu työstä pohjoiskarjalaisen ruoan hyväksi. Ravintola valittiin vuoden Karelia à la carte -yritykseksi 71:n verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Palkinto on tunnustus paikallisuudesta, omaleimaisuudesta, vieraanvaraisesta palvelusta ja luonnonläheisestä ruoasta.

– Hyödynnämme sesonginmukaisia raaka-aineita. Suomen vuodenajat ovat hyvin erilaisia ja koetan omien kykyjeni mukaan korostaa luonnon makuja. Marjat ja sienet, liha ja kala, keittiöpäällikkö Mikko Hiltunen luettelee luonnon hienoja raaka-aineita.

Luonnon kunnioittaminen näkyy paitsi lautasella, jo ruokaa laitettaessa. Raaka-aineita käsitellään arvostaen ja kunnioittaen, Hiltunen luonnehtii.

– Ne ovat arvokkaita tuotteita, joita hyödynnetään ja käsitellään sen mukaisesti. Tietysti asiakas on se viimeinen mittari, jolle tuotetaan ilahduttavia kokemuksia visuaalisesti ja mauilla.

Vuoden Karelia à la carte -yritys palkittiin nyt kahdeksannen kerran.

Lue seuraavaksi