Joensuun teatteriravintola on palkittu työstä pohjoiskarjalaisen ruoan hyväksi. Ravintola valittiin vuoden Karelia à la carte -yritykseksi 71:n verkostoon kuuluvan yrityksen joukosta. Palkinto on tunnustus paikallisuudesta, omaleimaisuudesta, vieraanvaraisesta palvelusta ja luonnonläheisestä ruoasta.
– Hyödynnämme sesonginmukaisia raaka-aineita. Suomen vuodenajat ovat hyvin erilaisia ja koetan omien kykyjeni mukaan korostaa luonnon makuja. Marjat ja sienet, liha ja kala, keittiöpäällikkö Mikko Hiltunen luettelee luonnon hienoja raaka-aineita.
Luonnon kunnioittaminen näkyy paitsi lautasella, jo ruokaa laitettaessa. Raaka-aineita käsitellään arvostaen ja kunnioittaen, Hiltunen luonnehtii.
– Ne ovat arvokkaita tuotteita, joita hyödynnetään ja käsitellään sen mukaisesti. Tietysti asiakas on se viimeinen mittari, jolle tuotetaan ilahduttavia kokemuksia visuaalisesti ja mauilla.
Vuoden Karelia à la carte -yritys palkittiin nyt kahdeksannen kerran.