1. yle.fi
  2. Uutiset

Mustajärvi: Sokli-ratapäätös tervetullut

Vasenryhmän lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi pitää hallituksen periaatepäätöstä myönteisenä ja perusteltuna. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tiistaina lähteä tukemaan Savukosken Soklin kaivosrataa, mikäli ehdoista päästään sopuun.

politiikka
Markus Mustajärvi
Markus MustajärviYle

Hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös valmiudesta tukea Kemijärvi - Salla -rataosuuden perusparannusta ja Salla - Sokli -rataosuuden rakentamista on tervetullut, sanoo kansanedu_s_taja Markus Mustajärvi (vr.) lähettämässään tiedotteessa.

Liikenne- ja viestintäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan periaatepäätös on tehty nimenomaan radan rakentamisen tukemisesta. Rahasumma on vielä auki, mutta lähtökohtana on, että valtion osuus on alle puolet ratavaihtoehdon kustannuksista.

Mustajärvi muistuttaa, että kyse ei ole pelkästään kaivosyhteyksistä vaan strategisesta liikennepoliittisesta avauksesta, joka tuo Jäämeri-yhteyden avaamisen askelta lähemmäs Sallan-Kantalahden kautta.

– Nyt on kaivosyhtiö Yaran vuoro kertoa omista suunnitelmistaan, Mustajärvi sanoo.

Mustajärvi myös muistuttaa, että valtiolla on jo ennestään yli kolmekymmentä vuotta vanha velvoite kunnostaa Savukosken yläperän tie.

Lue seuraavaksi