Elinkeinopalvelut Green Linelle - raatihuone jää tyhjilleen

Tornion vanha raatihuone on autioitumassa, kun elinkeinojen kehittämisyhtiö Team Botnia muuttaa uusiin tiloihin Green Linelle. Samaan liiketaloon keskittyy myös muita elinkeinopalveluja. Raatihuoneen tulevaisuus on vielä avoin.

raatihuoneet
Raatihuone, Tornio
Karoliina Haapakoski / Yle

Elinkeinopalvelut ovat keskittymässä Torniossa saman katon alle Green Linelle. Raatihuoneella vuosia toimipistettään pitänyt Team Botnia on parhaillaan tekemässä muuttoa uusin tiloihin.

Lisäksi vajaakäytöllä olleeseen Green Lineen on muuttamassa myös Meri-Lapin Startti, Tornion yrittäjien toimisto, Meri-Lapin matkailu sekä vielä tällä hetkellä Haaparannalla sijaitseva rajaneuvontapiste.

– Green Line on ollut vajaakäytöllä, joten näin saadaan tehostettua tilakäyttöä ja myös säästöjä vuokrakuluissa. Lisäksi se on talona nykyaikaisempi tämmöisen elinkeinoyhtiön toimitilaksi, Team Botnian toimitusjohtaja Jukka Kujala listaa.

Kujalan mukaan on tärkeää, että elinkeinoelämän toimijat ovat samassa paikassa. Synenergiaetuja on Kujalan mukaan odotettavissa.

Team Botnia, Jukka Kujala
Jukka Kujalalla on viime viikot ollut kädet täynnä Team Botnian muuton kanssa.Karoliina Haapakoski / Yle

– Kun olemme epävirallisemmin yhteisen kahvipöydän ääressä, niin siinä varmaan tulee semmoisia asioita esille mitä virallisemmissa tilaisuuksissa ei esille nousisisi.

Barents Center tuo muutoksen?

Team Botnian hallituksen puheenjohtaja Arto Ponkalalla on vahva usko tulevaisuuteen ja hänen mielestään uusi paikka rajan läheisyydessä on alueen elinkeinoelämälle välttämätön.

Raatihuonetta ei missään tapauksessa hyljeksitä, se on niin upea ja sympaattinen rakennus. Siitä pidetään huolta.

Arto Ponkala

Ponkala kehuu talon olevan upealla paikalla Suomen ja Ruotsin rajalla sekä liikenneväylän laidassa.

– Nyt kun tuo Barents Centerin rakentaminen alkaa, niin seutuhan suorastaan räjähtää toimintaan.

Ponkalan näkemyksen mukaan nykyinen ostoskeskuksen toiminta ei ole mitään siihen verrattuna, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Tulevina vuosina rajalla tullaan näkemään semmoinen muutos, että elinkeinoelämän kehittämisen täytyy olla siinä lähellä aktiivisesti matkassa, Ponkala vakuuttaa.

Raatihuoneen tulevaisuus mietinnässä

Tyhjilleen jäävän raatihuoneen kohtalo on vielä avoin. Kiinteistöä ei jätetä kylmilleen, vaan rakennuksen huoltotyöt jatkuvat ja kesällä talovanhukselle on tarkoitus vaihtaa uusi peltikatto.

Suojellulle rakennukselle mietitään paraikaa sopivaa käyttötarkoitusta.

– Raatihuonetta ei missään tapauksessa hyljeksitä, se on niin upea ja sympaattinen rakennus. Siitä pidetään huolta, teknisessä lautakunnassa istuva Ponkala vakuuttaa.