1. yle.fi
  2. Uutiset

Työntekijöillä lähes tuhat ylityötuntia – toimitusjohtajalle tuomio

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut huittislaisen toimitusjohtajan 30 päiväsakkoon työturvallisuus- ja työaikarikoksista. Kaksi työntekijää teki vuodessa lähes tuhat ylityötuntia, kun laki sallii enintään 250 tunnin vuosittaiset ylityöt.

Kotimaan uutiset

Huittislainen konepajan toimitusjohtaja on tuomittu 30 päiväsakkoon ja maksamaan yhtiönsä kanssa tuhansien eurojen korvauksiin työturvallisuusrikoksesta ja kahdesta työaikarikoksesta.

Toimitusjohtaja myönsi, että konepaja teetti kahdella ulkomaalaisella työntekijällä lähes 1 000 ylityötuntia vuodessa, kun laki sallii korkeintaan 250 vuosittaista ylityötuntia. Ylityötunteja kertyi liikaa myös kolmelle muulle työntekijälle.

Toimitusjohtajan mukaan ulkomaalaiset työntekijät ovat olleet halukkaita tekemään ylityötunteja ja olivat jopa pyytäneet häntä suostumaan huomattavan suuriin ylityömääriin.

Myöhemmin kaksi työntekijää irtisanoutui, koska kokivat ylityövelvoitteen täyttämisen liian raskaaksi. Oikeuden mukaan todisteet osoittavat, että he olivat kuormittuneet työssään liikaa terveyttä vaarantavalla tavalla.

Syytteen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä käräjäoikeus hylkäsi.

Lue seuraavaksi