Ebola-työntekijät eivät saaneet bonuksia – hylkäsivät ruumiita

Ruumiiden hautaamisesta vastaavat työntekijät olivat närkästyneitä, koska he eivät olleet saaneet vaarallisesta työstä maksettavaa korvausta. He jättivät viitisentoista ruumista lojumaan ympäriinsä.

Ulkomaat
Haudankaivajia King Tom hautausmaalla.
Haudankaivajia King Tom hautausmaalla Freetownissa, Sierra Leonessa.Francisco Leong / AFP

Hautaustyöntekijät ovat jättäneet protestina ruumiita julkisesti esille Keneman kaupungissa Sierra Leonessa. Työntekijät olivat närkästyneitä siitä, etteivät he olleet saaneet luvattuja bonuksia ebola-ruumiiden käsittelystä.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan viitisentoista ruumista oli jätetty sairaalan alueelle. Niistä ainakin kahden ruumiin kerrotaan jätetyn sairaalan ovelle ja yhden johtajan toimistolle.

– Kuusi tai seitsemän ruumista oli laitettu lähistön kaduille yleisön nähtäväksi, kertoo eräs asukas uutistoimisto AFP:lle.

Jotkut lakkoilijoista olivat pukeutuneet suojapukuun ja ruumiit olivat pusseissa.

Työntekijöiden edustaja kertoo, että vaarallisesta työstä annettavaa korvausta ei ollut maksettu seitsemään viikkoon. Viranomaisten mukaan keskushallinto on maksanut rahat alueelliselle toimijalle, mutta tiedossa ei ole, mitä rahoille on sen jälkeen tapahtunut.

Viiranomaisten mukaan työntekijät erotetaan. Viranomaisten mukaan ongelma ei ole työn keskeyttämisessä, vaan on täysin mahdotonta hyväksyä, että ruumiit laitetaan esille epäinhimillisellä tavalla.

Terveydenhoidon työntekijät ovat lakkoileet useasti Sierra Leonessa ja Liberiassa palkkakiistojen ja vaarallisten työolosuhteiden takia.

Lähteet: Reuters, AFP