Ympäri Yhdysvaltoja osoitetaan mieltä Fergusonin ampumistapauksen vuoksi

Ihmisiä on liikeellä muun muassa New Yorkissa, Los Angelesissä ja Atlantassa. Toistaiseksi mielenilmaukset ovat sujuneet rauhallisesti.

Ulkomaat
Mielenosoitus New Yorkin Manhattanilla.
Mielenosoittajat katkaisvat liikenteen New Yorkin Manhattanilla tiistai-iltana.Justin Lane / EPA

Eri puolilla Yhdysvaltoja osoitetaan mieltä jo toista päivää mustan nuorukaisen Fergusonissa ampuneen poliisin vältettyä syytteen. Tiistai-iltana paikallista aikaa mielenosoittajia on ollut koolla muun muassa Atlantassa, Los Angelesissä, Bostonissa, New Yorkissa ja Chicagossa.

Paikoin mielenosoittajat ovat katkaisseet liikenteen vilkkailla tieosuuksilla, mutta tilanne on pääosin pysynyt rauhallisena. Fergusonin lähettyvillä sijaitsevassa St. Louisissa poliisi turvautui kuitenkin pippurisumutteeseen hajottaakseen maantiellä istuneen väkijoukon. Liikenne oli mielenilmauksen vuoksi poikki tuntien ajan.

Fergusonissa, jossa mielenosoitus muuttui maanantain ja tiistain välisenä yönä mellakaksi, on ollut varsin rauhallista. Mielenosoittajat sytyttivät kuitenkin yhden poliisiauton tuleen.

Kaupunkiin ja sen lähialueelle on komennettu yli 2 200 kansalliskaartin jäsentä varmistamaan tilanteen pysyminen aisoissa.

Lähteet: AP