Yrittämistä Luoteis-Venäjällä halutaan helpottaa

Lapin yliopiston Arktinen keskus on avannut uuden Venäjä-tietoa kokoavan verkkosivuston. Sivusto on suunniteltu palvelemaan suomalaisia yrityksiä ympäristövaikutusten arviointimenettelyiden tekemisessä Luoteis-Venäjällä. Lapin yliopiston mukaan yritysten keskuudessa on ollut tarvetta ja toivetta palvelulle, joka madaltaa kynnystä tehdä kauppaa Venäjällä.

verkkosivustot
Näkymä talviseen Murmanskiin
Murmanskin kaupunki Venäjällä.Pirita Näkkäläjärvi / Yle Sápmi

Yhteistyössä usean alan toimijan kanssa rakennetulta sivustolta (siirryt toiseen palveluun) löytyy kuvauksia prosesseista, jotka liittyvät ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn. Sivustolla on tietoa myös aiheeseen liittyvästä lainsäädännöstä.

Sivustolle on koottu viranomaiskontaktit Arkangelissa, Karjalan ja Komin tasavalloissa, Murmanskissa sekä Nenetsiassa, ja lisäksi on tehty ja dokumentoitu tapaustutkimus, joka liittyy Arctica Shipping -yhtiön ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn Venäjällä.

Verkkopalvelua esitellään seminaarissa joulukuussa

Sivusto on toteutettu osana 2-vuotista Tekes-rahoitteisessa hanketta, jota on koordinoinut Arktinen keskus.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut madaltaa yritysten pääsyä Luoteis-Venäjän markkinoille tarjoamalla käytännönläheistä tietoa siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointimenettely tehdään Venäjällä. Tämä on toteutettu avoimen verkkopalvelun avulla.

Hankkeen tuloksia esitellään seminaarissa Arktisessa keskuksessa Rovaniemellä (Pohjoisranta 4) keskiviikkona 10. joulukuuta 2014 kello 10.30 alkaen. Seminaariin on vapaa pääsy.