Tanssikisan voittanut Pete Parkkonen: "Mieluummin uhkarohkea kuin tylsä"

Muusikko Pete Parkkosesta kruunattiin viikonloppuna Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun voittaja. Aiemmin television laulukilpailuissa menestynynyt Pihtiputaan oma poika jännitti esiintymistään tv-parketilla, mutta ilon kautta opetellut tanssikuviot vakuuttivat niin tuomariston, kuin yleisönkin. Loppuvuoden tiiviisti töitä paiskiva artisti ennättää jouluna myös kotona käymään.

viihde
Pete Parkkonen
Lauri Laukkanen

Pete Parkkonen ponnahti julkisuuteen vuonna 2008 television laulukilpailu Idolsista. Viime viikonloppuna muusikko voitti yleisöäänten vyöryllä Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun.

– Oli vähän eri tilanne silloin Idolsin aikaan, kun 18-vuotias poika Pihtiputaalta tuli kaiken kansan tietoisuuteen. Nyt kun olen tehnyt parikin tv-ohjelmaa, niin osasin ehkä suhtautua hässäkkään jo vähän eri tavalla.

Vuosien esiintymiskokemus lavoilla ja kameroiden edessä ei kuitenkaan poistanut jännitystä.

– Kun miettii sitä ensimmäistä jaksoa, niin kyllä jännitti! Ikinä en ollut tanssinut julkisesti, sitten menin lattialle parin viikon harjoittelun jälkeen ja miljoona silmäparia katsoi suoritusta. Jännitystäkin kuitenkin osaa nykyään käsitellä erilailla kuin laulu-uran alussa, Parkkonen pohtii.

Kuviot löytyivät hiellä ja huumorilla

Ennen TTK-kisaan osallistumista Parkkosen ainoa kokemus parketilta oli lukion vanhojen tansseista. Askeleet tanssinopettaja Katri Mäkisen kanssa kuitenkin synkkasivat heti yhteen ja pari nähtiin kilpailussa heittäytymässä vaikeisiin koreografioihin.

Pete Parkkonen Yle Keski-Suomen Nenäpäiväshowssa 2009
Pete Parkkonen Nenäpäivässä vuonna 2009.Arvo Vuorela / Yle

Valmentaja oli ennakkoon todennut, että Peteä valmennetaan sopivasti kepillä ja porkkanalla. Tanssioppilaan mukaan metodi toimi hyvin.

– Meillä oli hauskaa joka päivä, vaikka välillä ärrääpäätkin lentelivät. Sanoin Katrille, että kaikkea pitää kokeilla ja niin myös tehtiin. Mielummin uhkarohkea kuin tylsä, Pete toteaa.

Tanssikisan finaalilähetyksessä Pete yllätti katsojat ja erityisesti juontaja Mikko Leppilammen moiskauttamalla kunnon suukon tämän huulille. Rohkea kannanotto oli kuulemma ennakkoon suunniteltu, mutta salassapidetty tempaus.

– Varoittelin kyllä Mikkoa etukäteen, että jotain saattaa tapahtua lähetyksessä. Kyllä hänkin jatkoille jo toipui, Parkkonen virnuilee.

Jouluksi kotiin Keski-Suomeen

Television tanssikilpailu oli Peten mukaan lyhyt, mutta intensiivinen vaihe hänen elämässään. Ajasta tanssisalilla jäi kuitenkin paljon muisteltavaa.

Jouluksi pääsen kotiin Pihtiputtaalle. Saa nähdä, tarvitseeko joulupukki tanssivaa tonttua keikalle!

– Tietysti kuntoa, kehontuntemus ja rytmitaju on parantunut. Parasta on, että olen oppinut tanssimaan ja vielä parempaa, että olen saanut uusia, mahtavia ystäviä.

Parkkonen jatkaa nyt uraansa musiikin parissa ja loppuvuoden keikkakalenteri on varattu täyteen. Tammikuussa mies aikoo lomailla ja sitä ennen myös piipahtaa kotikonnuilla.

– Olen saanut Keski-Suomesta valtavasti tukea, virtaa ja voimaa. Jouluksi pääsen kotiin Pihtiputtaalle. Saa nähdä, tarvitseeko joulupukki tanssivaa tonttua keikalle!

Pete Parkkosta haastatteli Yle Keski-Suomelle Arvo Vuorela