Jo joka kolmas poliisiksi haluava on nainen

Poliisikoulutukseen on tungosta. Tänä vuonna hakijoissa on ollut naisia hieman aiempaa enemmän.

Kotimaa
Peilaa tulevaisuuttasi Poliisikoululla
Marko Melto / Yle

Poliisiammattikorkeakouluun on vuoden 2014 neljässä haussa pyrkinyt yli 2 200 opiskelijaa. Aloituspaikkoja vuonna 2014 alkaviin koulutuksiin oli 160, eli yhtä aloituspaikkaa tavoitteli noin 14 henkilöä.

Hakijoista naisia oli 34 prosenttia. Elokuussa opintonsa aloittaneista naisia oli 31 prosenttia ja lokakuussa aloittaneista 27 prosenttia.

– Ruotsinkielisessä poliisikoulutuksessa naisten osuus on vielä suurempi. Tammikuussa 2015 ruotsinkielisen koulutuksen aloittavista opiskelijoista 44 prosenttia on naisia, kertoo opintoasiainpäällikkö Lotta Parjanen.

– Kaiken kaikkiaan hakijamäärä on todella suuri. Siinä näkyy varmasti, että nyt haettiin ensimmäistä kertaa amk-tutkintoon.

– Toisaalta olemme törmänneet muista ammattikorkeakouluista tuttuun ilmiöön: läheskään kaikki hakijat eivät saavu valintakokeisiin, sanoo Parjanen.

Poliisin koulutusrakenneuudistus tuli voimaan vuonna 2014. Uusi peruskoulutus on ammattikorkeakoulutasoinen. Ensimmäiset uuden tutkinnon mukaiset opiskelijat aloittivat opintonsa elokuussa.