ELY-keskuksen ylijohtajalla painava vastuu elinkeinotoiminnoista

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen uutena ylijohtajana aloittaa vuoden vaihteen jälkeen Mika Soininen, 53. Hän toimii tällä hetkellä Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallintojohtajana. Hänellä on myös takanaan 30 vuotta kestänyt sotilasura. Ylijohtajana hänen alaisuudessaan työskentelee 300 henkilöä. Soinisen vastuulle tulevat ympäristö, työvoima ja erityisesti maakunnan elinkeinotoimien kehittäminen.

Soini
Mika Soininen
Pitkän sotilasuran tehnyt Mika Soininen siirtyy vuoden 2015 alusta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ylijohtajaksi.Pasi Takkunen/Yle

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen uutena ylijohtajana aloittaa vuoden vaihteen jälkeen Mika Soininen. Hän toimii tällä hetkellä Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallintojohtaja ja sitä ennen sotilasuraa on kestänyt 30 vuotta. Hän on muun muassa johtanut Kauhavan lentosotakoulua.

Soinisen vastuulle tulevat ympäristö, työvoima, osaaminen ja erityisesti elinkeinotoimien kehittäminen.

– Tietenkin minun täytyy nostaa ylimmäiseksi elinkeinopuoli, joka tulee pääasiallisesti vastuualueelleni. Totta kai sitten näiden kaikkien vastuualueiden toimien yhteensovittaminen, sanoo Soininen.

Sitä, mitä uutta hän tuo maakunnan elinkeinopuolelle, hän ei vielä halua kertoa.

– Katsotaan sen jälkeen, kun olen vähän tarkemmin perehtynyt tehtävään. Mutta ennen kaikkea meidän pitää pystyä turvaamaan tämän alueen palvelut ja kehittämistoimet, summaa Soininen.

Soininen aikoo uudessa virassaan panostaa ainakin yritysten kansainvälisyyteen.