1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lahtelainen 18-vuotias välitti kannabista 25 alaikäiselle

Asia etenee syyteharkintaan 15 nuoren osalta. Syyteharkinnan ulkopuolelle jääneet saivat sakkoja ja yhdelle pidettiin puhuttelu.

Kuva: Yle

Poliisi on tutkinut 26 lahtelaisnuoren porukkaa, jota epäiltiin huumausainerikoksista. Nuorin joukosta on 14-vuotias ja vanhin 18-vuotias.

Tutkinnan perusteella syytettä harkitaan 15 nuorelle. Muille nuorille on annettu sakkoja ja joukon ainoalle alle 15-vuotiaalle pidettiin päihdekeskustelu.

Rikoskomisario Markku Vornanen Hämeen poliisista kertoo, että nuorten huumerikoksissa ilmi tulee monesti isompi porukka.

Tämä ei ollut tavanomaista, mutta kun huumeita usein käytetään porukalla, voi ilmetä tällainen rypäs.

Markku Vornanen

– Tämä ei ollut tavanomaista, mutta kun huumeita usein käytetään porukalla, voi ilmetä tällainen rypäs.

Vornasen mukaan ainakin osa mukana olleista nuorista oli keskenään enemmän tai vähemmän tuttuja. Suurin osa oli kotoisin Kärpäsen kaupunginosasta.

Päätekijänä juttuvyyhdessä on 18-vuotias mies, jonka epäillään myyneen kannabista viime kesän ja syksyn aikana. Nuoret antoivat rahaa etukäteen välittäjälle, joka hankki huumeet ja toimitti ne nuorille.

Pääasiassa nuoret ostivat kerta-annoksia kannabista kerrallaan. Osa nuorista osti huumetta kymmeniä kertoja kesän ja syksyn aikana.

Nuorten toiminta tuli ilmi Ankkuri-tiimin muun työn ohessa. Ankkuri on moniammatillinen tiimi, joka mm. puuttuu nuorten rikoksiin ja ehkäisee syrjäytymistä.