Äänekosken seudulla etsitään majoitusta sellutehtaan rakentajille

Ääneseudun kehitys kartoittaa parhaillaan majoitusmahdollisuuksia Metsä Fibren Äänekoskelle suunnitteleman sellutehtaan rakentajille. Mahdollisia majapaikkoija onkin löytynyt jo puolitoista tuhatta.

hotellit
Metsä Fibren Äänekosken nykyinen sellutehdas. Kuvattu syyskuussa 2014.
Isto Janhunen / Yle

Äänekoskella etsitään majoituspaikkoja Metsä Fibren kaavaileman sellutehtaan rakentajille. Tehtaan rakentaminen työllistäisi enimmillään jopa 2500 henkeä, ja majoitus pitäisi löytyä 40 kilometrin säteeltä Äänekosken keskustasta.

Majoituspaikkoja kartoittaa Ääneseudun kehitys, ja paikkoja onkin tiedossa jo noin 1 500 tuhatta. Näistä puolet on yksityisten ihmisten ja puolet erilaisten majoitusliikkeitten.

– On omakotitaloja, talviasuttavia kesämökkejä, ja kerros- ja rivitalohuoneistoja. Hotelleja ja majataloja löytyy, bed and breakfast -tyyppistä majoitusta samoin. Kartoitamme myös suurempia rakennuksia, joista käyttötarkoitusta muuttamalla voisi saada väliaikaisia kohteita, sanoo Ääneseudun kehitykset toimitusjohtaja Sari Åkerlund.

Äänekosken seudulla sana majoitushausta on levinnyt nopeasti suusta suuhun. Nyt ilmoituksia on myös levikkialueeltaan sopivissa paikallislehdissä.

– Olemme pyytäneet kohteesta laittamaan mahdollisia kuvia, ja kertomaan mikä on esimerkiksi kokoluokka. Näillä ja muilla tiedoilla olemme kartoittaneet ovatko kohteet sopivia, Åkerlund kertoo.

Äänekoskella lähdetään siitä, että jokaisella sellutehtaan rakentajalla on oma huone.

Sellutehtaan rakentaisi Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre, ja investoinnin arvo olisi yli miljardi euroa. Tehtaan ympärille suunnitellaan teollisuuskokonaisuutta, jossa sellutehtaan sivutuotteet käytettäisiin mahdollisimman tarkkaan hyödyksi.

Investointipäätös tehtaan rakentamisesta on määrä tehdä ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.