Helsingin uusi apulaiskaupunginjohtaja on Anni Sinnemäki: "Minulla on hyvä yhteistyömaine"

Helsingin kaupunginvaltuusto on keskiviikkoiltana valinnut kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan virkaan Anni Sinnemäen. Päätös syntyi äänin 49-34.

Kotimaa
Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki sai kukkakimpun punaisilla ruusuilla.
Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki valittiin Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi Helsingissä keskiviikkona 26. marraskuuta 2014.Jussi Nukari / Lehtikuva

Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimea johtavan apulaiskaupunginjohtajan virkaan on valittu vihreiden Anni Sinnemäki. Valtuusto päätti asiasta suljetulla lippuäänestyksellä.

Tuore apulaiskaupunginjohtaja arveli tuoreeltaan vaalin tulosta.

– Olen tietysti iloinen vaalin tuloksesta. Uskon, että minun vahvuutena oli se, että olen monelle valtuutetulle tuttu kasvo ja minulla on hyvä yhteistyömaine. Myös ministerikokemus ja yhteydet sinne olivat varmasti eduksi.

Anni Sinnemäki on Vihreiden kansanedustaja ja toiminut jo pitkään Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Hän ei ole urallaan ollut kiinteistölautakunnan jäsen.

Kuluvalla vaalikaudella Sinnemäki on ollut vihreiden edustaja eduskunnan ympäristövaliokunnassa, jossa käsitellään muun muassa asumista, kaavoitusta ja rakentamista koskevia asioita.

Tiivistä kaupunkia kohti

Sinnemäki on kertonut haluavansa Helsingin kasvavan tiiviisti, mikä mahdollistaisi toimivan liikennejärjestelmän sekä palveluiden säilymisen. Hän myös uskoo asuntojen riittävän määrän olevan paras keino pitää asuntojen hinnan nousu kurissa.

Helsingin valmistelee parhaillaan johtamisjärjestelmänsä uusimista ja tavanomaisen seitsemän vuoden virka-ajan sijaan tammikuussa alkava virkakausi ulottuu vain kesään 2017.

Tehtävästä on aikaisemmin vastannut SDP:n Hannu Penttilä, jonka virkakausi päättyy tammikuussa 2015. Sinnemäen ja Penttilän lisäksi paikkaa haki myös Espoon kiinteistöpalvelujen vs. palvelujohtaja Sami Järvinen.