1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pulsa, Lappeenranta

Pulsan historiallinen asema avautuu matkailulle

Petra ja Lasse Karjalainen ostivat Pulsan aseman, koska rakastavat paikkaa. Ensi kesänä Pulsassa palvelee kahvila, sisustuputiikki ja aamiaismajoitus.

Kuva: Yle

Lasse Karjalainen on syntyjään pulsalaisia.

– Olen ainakin 1500 kertaa noussut junaan Pulsan asemalla. Kuljin koulussa junalla, ja joskus kotiin tultua piti lähteä uudelleen Lappeenrantaan SaiPan peliin.

Lasse Karjalainen ja hänen sveitsiläissyntyinen puolisonsa Petra ostivat aiemmin itselleen vanhan talon parin kilometrin päästä Pulsan asemasta. He ovat peruskorjanneet talon ja asuvat siinä nyt.

– Olemme käyneet usein Pulsan asemalla ja ihailleet sitä ympäristöä. Nyt kun Pulsan hoitokotiyhdistys päätti myydä aseman, ei meidän tarvinnut miettiä kovin pitkään ostoa, Karjalaiset toteavat.

Petra Karjalainen on koulutukseltaan sisustussuunnittelija. Pulsan aseman liiketoiminta on pitkälti hänen käsissään, sillä Lasse Karjalaista pitävät kiireisenä hänen konsultointi- ja koulutustyönsä.

– Minä tiedän, että edessä on nyt työleiri, mutta ryhdyin tähän, koska rakastan tätä paikkaa, Petra Karjalainen luonnehtii.

Petra Karjalainen jätti Pulsan takia työnsä Joensuun Taitokortteli-yhdistyksen toiminnanjohtajana. Joensuussa kädentaitoihin keskittynyt Taitokortteli vetää vuosittain noin 200 000 kävijää.

– Ihan yhtä isoa joukkoa en uskalla Pulsaan toivoa, mutta uskon Pulsan aseman kuitenkin kiinnostavan matkailijoita.