1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisikoira löysi kylmettyneen vanhuksen Torniossa

Kadonnut 87-vuotias mies ehti olla ulkosalla koko yön. Ilman naapurin huolenpitoa ja poliisikoiran apua vanhus olisi todennäköisesti menehtynyt.

Kuvituskuva. Kuva: Yle

Keskiviikkoaamuna Tornion Kaakamossa asuva eläkeläismies huomasi 87-vuotiaan naapurinsa olevan kateissa. Ulko-oven päällä lepäävästä luudasta ja lumessa näkyvistä jalanjäljistä mies päätteli, että huonosti liikkuva vanhus on jossain ulkona.

Eläkeläismies etsi naapuriaan itse noin tunnin ajan, mutta tuloksetta. Niinpä hän ilmoitti katoamisesta poliisille, joka lähetti paikalle koirapartion ja poliisikoira Rodin.

Jo noin puolen tunnin etsintöjen jälkeen Rodi löysi pahoin kylmettyneen, mutta tajuissaan olleen vanhuksen kuusen juurelta makaamasta. Vanhus toimitettiin ambulanssilla sairaalahoitoon.

Poliisin arvion mukaan vanhus on ollut koko viime yön ulkosalla. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä lämpötila oli Torniossa nollan asteen tuntumassa.

Poliisi kiittää vanhuksen naapuria esimerkillisestä toiminnasta ja huolenpidosta, jota ilman yksinasuva vanhus olisi todennäköisesti menehtynyt. Onnistunut etsintä myös todistaa poliisikoirien ja niiden ohjaajien tärkeyden.