Elisan verkkoyhteydet palautumassa normaaliksi

Useita tunteja poikki olleet teleoperaattori Elisan verkkoyhteydet ovat palautumassa normaaleiksi. Yhteydet katkesivat, kun kaivinkone kaapaisi poikki tärkeän kuitukaapelin Lohjalla.

Kotimaa
Karttaseinä Elisan johtokeskuksessa.
Karttaseinä Elisan johtokeskuksessa.Sami Halinen / Lehtikuva

Teleoperaattori Elisan kaapeliyhteydet toimivat taas liki normaalisti. Nettiyhteyksiin, ulkomaan puheluihin ja roaming-yhteyksiin vaikuttanut vika on saatu paikannettua, vikaa korjataan ja korvaavaa kapasiteettia on rakennettu niin, että yhteydet toimivat taas.

– Vielä jatketaan varsinaisen vian korjausta, mutta nyt tilanne alkaa näyttää jo varsin hyvältä. Onneksi, kertoo Elisan palveluhallintajohtaja Lasse Huttunen huojentuneena.

Huttusen mukaan viimeistenkin korjausten tekeminen kestää vielä pitkälle yöhön.

– Tämän hetkinen arvio on, että aamuyöllä kello 02:een mennessä. Illan mittaan saattaa vielä esiintyä joitain ongelmia, mutta pahin on jo takana.

Huttusen mukaan vika oli nimenomaan Lohjalla, jossa ulkopuolinen taho vahingossa katkaisi Elisan verkosta yhteyden Ruotsin kautta.

– Siellä on hyvin tärkeitä kuituja. Tässä tapauksessa korvaavat reitit eivät riittäneet välittämään kaikkea sitä liikennettä mitä sitä kautta normaalisti kulkee.

Käytännössä jumissa oli Elisan verkon kautta muualle kulkenut internetliikenne. Sen sijaan Elisan verkon sisäinen liikenne sujui koko ajan. Myös Saunalahti käyttää Elisan verkkoa.