1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvalloissa poliisi ampui leikkiasetta kantaneen pojan – ajoi viereen pari sekuntia aiemmin

Pojan vanhempien kehotuksesta Clevelandin kaupunki julkaisi keskiviikkona valvontakameravideon tapauksesta. 12-vuotiaan mustan pojan muovikuula-aseesta puuttui väritunnus, joita käytetään osoittamaan, ettei kyse ole oikeasta aseesta.

Ulkomaat
Poliisin ampuman pojan naapurit osoittavat mieltään Ohion Clevelandissa.
Clevelandin poliisi on julkistanut turvakameran kuvaaman videon, jossa näkyvät tapahtumat, jotka johtivat leikkiasetta kantaneen pojan ampumiseen lauantaina. Poliisi julkisti myös hätäkeskuksen nauhoituksia alkuperäisestä hätäpuhelusta.

Clevelandissa Ohiossa 12-vuotiaan pojan ampunut poliisi laukaisi aseensa 1,5–2 sekuntia sen jälkeen, kun poliisiauto oli pysähtynyt leikkiasetta kantaneen pojan viereen, poliisi kertoi keskiviikkona. Poliisin mukaan mustaihoista poikaa oli noiden hetkien aikana käsketty kolmesti nostamaan kätensä ylös.

Clevelandin kaupunki julkaisi keskiviikkona valvontakameravideon tapauksesta, joka sattui viime lauantaina. Poika kuoli vammoihinsa sunnuntaina, ja video julkaistiin hänen vanhempiensa kehotuksesta.

Äänettömällä videolla näkyy puistossa piknik-pöydässä istuva poika, joka nousee seisomaan. Kuvaan tulee poliisiauto, joka pysähtyy muutaman metrin päähän hänestä. Matkustajanpuoleinen ovi aukeaa, ja toinen poliiseista ampuu vyötäröään hapuilevan pojan ennen kuin kuljettaja ehtii nousta autosta.

Pojalla oli taistelupeleissä käytettävä muovikuula-ase. Siitä puuttui kirkkaanoranssi väritunnus, joita Yhdysvalloissa on lain mukaan käytettävä osoittamaan, että ase ei ole oikea.

Pojan ampunut 26-vuotias poliisi oli aloittanut tehtävässään maaliskuussa.

Poliisit saapuivat paikalle, koska hätäkeskukseen oli tullut varoitussoitto pojan aseesta. Soittaja oli sanonut, että ase ei todennäköisesti ole oikea. Poliisin mukaan tätä tietoa ei välitetty paikalle lähteneelle partiolle.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi