1. yle.fi
  2. Uutiset

Thaimaan juntta lykkää vaaleja vuoteen 2016

Aiemmin paluuta demokratiaan oli lupailtu ensi vuodelle. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Thaimaa on "pudonnut ilmeisen pohjattomaan kuiluun".

Ulkomaat

Thaimaata hallitseva sotilasjuntta aikoo lykätä parlamenttivaalien järjestämistä vuoteen 2016, kertoo uutistoimisto Reuters.

– Vaalien järjestäminen on mahdollista vuoden 2016 alussa, kun perustuslaki on luonnosteltu, juntan varapääministeri Prawit Wongsuwan sanoi toimittajille.

Aiemmin sotilasjuntta oli sanonut, että Thaimaa palaisi demokraattiseen hallintoon ensi vuonna järjestettävien vaalien jälkeen.

Sotilasjuntta kaappasi vallan toukokuussa, kun maa oli ajautunut poliittiseen kriisiin kuukausia jatkuneiden mielenosoitusten vuoksi. Juntta on kieltänyt yli viiden hengen kokoontumiset ja pidättänyt poliittisia vaikuttajia, toimittajia ja yliopistoväkeä.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch sanoi tällä viikolla, että Thaimaa on "pudonnut ilmeisen pohjattomaan kuiluun".

– Kuusi kuukautta vallankaappauksen jälkeen kritiikistä nostetaan järjestelmällisesti syytteitä, poliittinen toiminta on kielletty, mediaa sensuroidaan ja toisinajattelijoita syytetään sotilastuomioistuimissa, järjestö sanoi.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi