Palkittu bloggari vinkkaa: Kotikokki, satsaa suunnitteluun

Palkitun ruokabloggarin mukaan suomalaiset ovat palaamassa perinteisiin ruokakulttuurissa. Ruokaa laitetaan mielellään kotona, mutta ruokakaupassa iskee silti usein tuska. Ruokabloggari Johanna Koskiranta neuvoo, miten arjen ruuanlaitto helpottuu.

Kotimaa
Johanna Koskiranta viinikilpailun tuomareiden kanssa
Cono Surin viinikilpailun tuomaristo tykästyi suomalaisen Johanna Koskirannan aasialaissävytteisiin tacoihin.Hellan ja viinilasin välissä -blogi

Porilainen ruokabloggaaja Johanna Koskiranta löysi täydellisen makuparin chileläiselle valkoviinille. Ainakin, jos on uskominen parin viikon takaista viinikilpailun voittoa Ranskassa. Hellan ja viinilasin välissä -blogin pitäjä nappasi voiton yhdistämällä aasialaisia makuja tacoihin.

Ruokaa tehdään yhä enemmän kotona. Nyt vietetään enemmän kavereiden kesken illanistujaisia kotona.

Ruokabloggari Johanna Koskiranta

Ruokabloggaaja Johanna Koskiranta arvelee viime vuosien kokkaus- ja leipomisbuumin olevan merkki siitä, että suomalaiset ovat palaamassa perinteisiin.

– Sitä on ollut jo monta vuotta nähtävissä. Ruokaa tehdään yhä enemmän kotona. Nyt vietetään enemmän kavereiden kesken illanistujaisia kotona.

Koskiranta allekirjoittaa silti täysin väitteen ruoanlaittotuskasta. Pitkän työpäivän jälkeen ruokakaupassa saattaa hiki nousta pintaan miettiessä, mitä ruokaa sitä laittaisi. Ja se pitäisi jaksaa vielä valmistaakin. Ruokabloggaajan mielestä hyvää ruokaa on kuitenkin mahdollista valmistaa nopeasti ja halvalla.

– Itse helpotin arjen ruoanlaittoa siten, että suunnittelin edellisenä päivänä, mitä ruokaa aion laittaa ja kirjoitin valmiiksi kaikki kaupasta haettavat aineet. Laitoin sellaista ruokaa, josta riitti useammalle päivälle. Helppo ja halpa hyvä ruokalaji on esimerkiksi tomaattikeitto.

Kaikki reseptit on jo keksitty

Ruokabloggaajan yöpöytä notkuu keittokirjoista. Niistä hän löytää edelleen inspiraatiota.

Muut lukevat romaaneja, mutta minulla on valtava pino keittokirjoja.

Ruokabloggari Johanna Koskiranta

– Luen ihan hirvittävästi keittokirjoja. Muut lukevat romaaneja, mutta minulla on valtava pino keittokirjoja, Johanna Koskiranta naureskelee.

Perinteisten ruokalehtien lisäksi bloggaaja hakee ideoita nettimaailmasta muun muassa muiden blogeista. Ruuasta kirjoittavan täytyy myös vierailla ravintoloissa aika ajoin, jotta tietää, mistä puhuu.

Ruokablogien räjähtävä suosio ja miljoonat keittokirjat ovat tehneet omaperäisyyden melko vaikeaksi. Kaikki reseptit on niin sanotusti jo keksitty.

– Jonkun muun resepti on itselle uutta. Toivottavasti se antaa lukijoille jotain sellaista, mitä he eivät ole aiemmin kokeneet. Eiväthän kaikki kahlaa sellaista määrä reseptejä läpi kuin minä, Koskiranta sanoo.