1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsinki ja HUS ryhtyvät purkamaan päällekkäisyyksiä

Helsinki ja HUS ryhtyvät sovittamaan yhteen terveydenhuollon toimintojaan. Tavoitteena on karsia päällekkäisyyksiä muun muassa psykiatrisessa hoidossa. Auroran sairaalan asema tarkentuu vielä ennen vuodenvaihdetta.

Kotimaan uutiset
YLE / Olli-Pekka Salli

Helsingissä on suunniteltu Auroran psykiatrisen päivystyksen siirtämistä Haartmanin ja uuden Malmin sairaalan päivystyksen yhteyteen. Tämä otetaan esille sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraavassa kokouksessa, jossa puidaan ensi vuoden käyttösuunnitelmaa.

Puheenjohtaja Maija Anttilan (sd.) mukaan huomioon otetaan myös ensi vuoden alusta voimaan astuva päivystysasetus ja siinä yhteydessä pohditaan psykiatrisen potilaan hoidon kokonaisuus.

– Aurora tulee olemaan siinä myös yksi osa tätä kokonaisuutta. Auroran sairaalan merkitys on korostunut, koska meillä nämä psykiatriset poliklinikat eivät ole toimineet niin hyvin kuin niiden olisi pitänyt tässä hoitoketjussa toimia.

Auroran rooli tarkentuu

Anttilan mukaan nyt pitäisikin keskittyä myös avohoitopalvelujen saatavuuteen.

– Mikä Auroran sairaalan rooli tulee olemaan, se kyllä selviää näissä käyttösuunnitelmissa pikkuisen tarkemmin kun sitä pohditaan.

Julkisuudessa syntyi kohu, kun Auroran päivystyksen siirtosuunnitelma tuli julki. Siirtoa perusteltiin sillä, että poliklininen psykiatrinen päivystys on lähes kaikkialla somaattisen päivystyksen yhteydessä, mitä päivystysasetus edellyttää.

Helsinki ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS ryhtyvät sovittamaan yhteen terveydenhuollon toimintojaan. Päällekkäisyyksiä halutaan purkaa juuri muun muassa psykiatriassa.

Lue seuraavaksi