1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

"Herra meitä armahtakoon, ettemme mene tällaiseen villitykseen!"

Perussuomalaisten kansanedustaja järkyttyi lastensuojelun järjestöjen vetoomuksesta aloitteen puolesta. Myös pappien tuki kansalaisaloitteelle kiusaa perussuomalaisia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Lea Mäkipää eduskunnan täysistunnossa Helsingissä torstaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Väittely avioliittolain muuttamisen puolesta ja vastaan kävi eduskunnassa kuumana. Lea Mäkipää (ps.) totesi, että ilman isää ja äitiä hän ei olisi tässä. Hän on järkyttynyt lastensuojelujärjestöiltä saamastaan kirjeestä, joiden mukaan lakialoite edistää lasten yhdenvertaisuutta.

– Olemmeko me päättämässä millaista opetusta annetaan? Herra meitä armahtakoon, ettemme mene tällaiseen villitykseen!

Päivi Räsäsen (kd.) mukaan aloitteen nimi on harhaanjohtava, koska nykyinen avioliittolaki on jo tasa-arvoinen. Hänen mukaansa adoptiolapsella pitää olla oikeus isään ja äitiiin aina kun se on mahdollista ja etenkin vieraan lapsen adotiossa.

Perussuomalaisten Mika Niikon mukaan on sanottu, ettei lainmuutos ole keneltäkään pois.

– Tämä ei ole totta. Se on lapsen oikeuksista pois.

Hänen mukaansa asia ei ole ihmisten oikeus- eikä tasa-arvokysymys

– Tätä ohjaavat aikuisten halut ja tarpeet, joita on alettu kutsua ihmisoikeuksiksi. Pappien peukutukset ovat saaneet ihmiset hämmennyksiin.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko eduskunnan täysistunnossa Helsingissä torstaina.
Mika Niikon (ps) mukaan asia ei ole ihmisten oikeus- eikä tasa-arvokysymys. Pappien peukutukset ovat hänen mukaansa saaneet ihmiset hämmennyksiin.

Pentti Oinonen (ps.) oli tyrmistynyt siitä, että arkkipiispa Kari Mäkinen on julkisuudessa liputtanut lain puolesta.

– Jos kyseinen laki huomenna hyväksytään ja sen seurauksena tulee kirkosta eroamisbuumi, osasyyllinen löytyy, kun arkkipiispa ja osa muita pappeja katsovat peillin.

Muutospuolueen James Hirvisaaren mukaan kysymys jakaa kansaa rajusti ja tunteella, joten asiaa ei pitäisi päättää eduskuntasalissa vaan kansanäänestyksessä esimerkiksi eduskuntavaalien yhteydessä.

"Rakkauslaatuluokat pois"

Stefan Wallinin (r.) mukaan on väärin, että eri sukupuolta olevat pääsevät rakkauslaatuluokkaan yksi, mutta samaa sukupuolta olevat saavat tyytyä rakkauslaatuluokkaan kaksi.

Annika Lapintie (vas.) totesi, että eduskunnan tehtävä on pitää huolta siitä, että ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti. Kirkkokunnat saavat pitää omat tapansa.

Silvia Modig (vas.) muistutti, että aikoinaan naisten äänioikeutta vastustettiin sillä, että instituutio kuuluu vain miehille. Modig ja hänen puoluetoverinsaErkki Virtanen myös hauskuuttivat kuulijakuntaa puhuessaan rakkaudesta.

Silvia Modig halasi Erkki Virtasta eduskunnan täysistunnossa torstaina.
Vasemmistoliiton Erkki Virtasen puheenvuoro sai puoluetoveri Silvia Modigin vakuuttelemaan, että kyllä hän Virtastakin rakastaa.