Kabulissa useita räjähdyksiä diplomaattikortteleissa – Suomen suurlähetystön henkilökunta kunnossa

Taliban-kapinalliset ovat tehneet useita iskuja Afganistanin pääkaupungissa sijaitseviin diplomaattikortteleihin. Aikaisemmin torstaina tehdyssä iskussa kuoli yksi britti ja viisi afganistanilaista.

Ulkomaat

Taliban-kapinalliset ovat tehneet torstain aikana useita hyökkäyksiä Afganistanin pääkaupungin Kabulin keskustassa. Vajaan tunnin aikana Wazir Akbar Khanin alueella tapahtui useita räjähdyksiä, joita seurasi ammuskelu. Alueella sijaitsee useita lähetystöjä ja korkea-arvoisten afgaaniviranomaisten koteja.

Myös Suomen suurlähetystö sijaitsee Wazir Akbar Khanin alueella. Iltapäivällä sattunut räjähdys tapahtui noin kilometrin päässä Suomen suurlähetystöstä. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että kaikki Suomen lähetystön henkilökunnasta ovat kunnossa. Hyökkäykset eivät suoraan vaikuta lähestystön toimintaan, mutta kiristynyt tilanne otetaan huomioon toiminnassa.

Hyökkäys tapahtui vain muutama tunti sen jälkeen, kun itsemurhapommittaja ajoi räjähteitä sisältäneen autonsa päin Britannian lähetystön ajoneuvoa. Iskussa kuoli yksi britti ja viisi afganistanilaista. Tämä isku tapahtui noin kahden kilometrin päässä Suomen suurlähetystöstä.

Isku Kabulissa ovat lisääntyneet viime viikkoina samalla kun Yhdysvaltain johtamat Nato-joukot valmistautuvat vetäytymään Afganistanissa. Viimeisen kymmenen päivän aikana Kabulissa on tehty ainakin kahdeksan pommi-iskua.

Lähteet: AFP, AP, Reuters