Britanniassa ennätyskallis avioero

Sijoittaja maksaa vaimolleen 425 miljoonaa euroa.

Ulkomaat

Britannialaisessa oikeusistuimessa on tehty maan tiettävästi kallein avioerosopimus. Hedge-rahastosijoituksilla omaisuutensa luonut Chris Hohn maksaa vaimolleen Jamie Cooper-Cohnille 337 miljoonaa puntaa eli noin 425 miljoonaa euroa.

Cooper-Hohnin asianajajat kertoivat harkitsevansa asian viemistä korkeampaan oikeusasteeseen, jotta korvaus nousisi tätäkin suuremmaksi. Hohnin omaisuus on arviolta lähes miljardi euroa ja vaimo katsoo, että se on yhteistyön tulosta. Mies taas on ollut tähän asti valmis jakamaan omaisuudestaan vain neljänneksen vaimonsa kanssa, joten hän pitää jo nyt sovittua erokorvausta liian suurena.

Hohnien sopimussumma on tiedossa olevista suurin Britanniassa. Kolme vuotta sitten maassa asuva venäläinen oligarkki Boris Berezovski maksoi vaimolleen Galina Besharovalle avioeron yhteydessä pari sataa miljoonaa euroa.

48-vuotias Chris Hohn ja yhdysvaltalaissyntyinen 49-vuotias Jamie Cooper-Hohn tutustuivat opiskellessaan Harvardin yliopistossa. He olivat naimisissa kaikkiaan 15 vuotta ja heillä on neljä yhteistä lasta.

He ovat perustaneet kehitysmaiden lapsia auttavan Children´s Investment Fund Foundation -järjestön. Chris Hohnin arvioidaan lahjoittaneen hyväntekeväisyyteen lähes miljardi puntaa vuosien 2006-2011 välillä. Hänet lyötiin aiemmin tänä vuonna Britanniassa ritariksi.

Oikeuden istunnossa Hohnin kerrotaan kuvailleen itseään poikkeuksellisen lahjakkaaksi rahan tienaajaksi, mutta lisäneen, ettei hän juurikaan välittänyt rahasta, koska se ei tuo onnea.

Lähteet: AFP