1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Abba-konsertti saa jatkoa tammikuussa

Abba-konsertti hurmasi lappeenrantalaisyleisön viime lokakuussa. Siitä lähtien orkesterilta on toivottu uutta Abba-konserttia.

musiikki

Lappeenrannan kaupunginorkesteri vastaa yleisönsä toiveeseen pikavauhtia. Kun viime lokakuussa loppuunmyydyn Lappeenranta-salin yleisö seisaaltaan osoitti suosiotaan Lappeenranta-salissa, on kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen sitä lähtien joutunut vastaamaan kysymykseen, milloin konsertti uusitaan.

– Kun menen esimerkiksi jonnekin syömään, kuulen jatkuvasti, kun joku taas puhuu sivupöydässä Abbasta.

Viime lokakuun Abba-konsertti myytiin hetkessä loppuun.

– Kun vuosi sitten ideoin, että tehdään Abbaa meidän kokoonpanolle ja meidän tyylillämme, jossa klassista mukana, en uskonut aivan näin hurjaan yleisöhuumaan. Nyt tulossa on kaksi toiveuusintaa.

Aivan edellisen konsertin kopioita uudet Abba-konsertit eivät ole. Mukana on uusia sovituksia Abba-klassikoista. Sovituksia tekevät lappeenrantalaiset Jani Pola ja Pentti Vesala.

Solisteina uusissa konserteissa ovat Jenna Bågeberg ja Lauri Mikkola. Konsertin alkupuolella Lappeenrannan kaupunginorkesteri esittää mm. Gioacchino Rossinin La Boutique Fantastique-sarja orkesterille. Konsertin johtaa Tibor Bogányi.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Abba konsertit ovat pe 9.1.2015 klo 19 Lappeenranta-salissa ja la 10.1.2015 klo 19 Imatran Karelia-salissa.

Lappeenrannan laulukilpailujen voittaja esiintyy heti alkuvuodesta Lappeenrannassa

Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen välivuosina Lappeenrannassa järjestetään Laulava Lapeenranta -konsertti . Sunnuntaina 4. tammikuuta klo 16 Lappeenranta-salin konsertissa solistina on viime Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjan voittaja sopraano Eeva Hartemaa. Ranskalaisen illan ohjelmassa on muun muassa Georges Bizet´n ja Claude Debussyn musiikkia.

Eeva Hartemaan lisäksi konsertissa laulavat baritoni Petteri Lehikoinen ja tenori Ossi Jauhiainen, pianossa taituroi Erkki Rännäli ja viulusoolot soittaa Matti Koponen.

Lue seuraavaksi