Nurmes käy käsiksi keskustan urheilukenttään

Kaupungin keskustan urheilukentän peruskorjaus käynnistyy Nurmeksessa ensi vuonna. Valtuuston päätöstä siivitti tieto siitä, että kustannuksiin on tiedossa valtion tukea.

Nurmes
Nurmes Pieliseltä kuvattuna
Yle

Nurmes selvittää ensi kevään aikana, onko kaupungissa riittävästi työntekijöitä kotipalvelussa. Asia nousi esiin valtuuston käsitellessä ensi vuoden talousarviota. Aikaisemmin kaupungissa on ollut puhetta kahden uuden työntekijän palkkaamisesta kotipalveluun.

Valtuusto myös päätti, että Nurmeksen keskustan urheilukentän kunnostus pannaan vauhtiin ensi vuonna. 1,3 miljoonan euron suuruinen työ pantiin aikaisemmin vuodeksi jäihin kaupunginhallituksessa. Valtuuston päätöstä vauhditti tieto siitä, että hankkeeseen on luvassa valtion rahaa.

Nurmeksessa varoja ensi vuonna nielevät myös käynnissä olevan Porokylän uuden päiväkodin rakennustyö ja bioteollisuusalueen kehittäminen.

Ensi vuoden talousarvion mukaan Nurmeksella on lainaa asukasta kohden hieman yli 1700 euroa. Tuloveroprosentti pysyy entisellään ja on 20,5. Suunnitelmissa on veroprosentin nosto vuonna 2017.