Joensuu-palkittu opetusneuvos saa kiitosta vanhusten nettineuvonnasta: "Palkinto valtava yllätys minulle"

Joensuun kaupunki on jakanut jälleen palkintoja Joensuu-päivänä. Palkitut ovat opetusneuvos Erkki Huopio, Rakennustoimisto K Tervo, kasvitieteellisen puutarhan Botanian ystävät ja verkkopelitapahtumien järjestäjä.

Joensuu
Opetusneuvos Erkki Huopio.
Ilona Huovinen / Yle

Opetusneuvos Erkki Huopio pokkasi Joensuu-palkinnon vaikuttavasta kansalaisaktiivisuudesta. Huopio on ollut perustamassa ikäihmisten atk-yhdistys Joen Severiä. Hän on toiminut vuosia yhdistyksen johdossa sekä aktiivisena vertaisohjaajana ikäihmisille internetin käytössä. Palkinnon saaminen oli miehelle yllätys.

– Kyllä tämä oli valtava yllätys. Jos katsoo tämän palkinnon aikaisempia saajia, he ovat olleet enimmäkseen julkisia taitelijoita ja suuria henkilöitä henkiseltä puolelta, nythän tämä palkinto tuli oikeastaan tällaiselle tavan talliaiselle. Olen kuitenkin omalta osaltani yrittänyt olla vaikuttamassa, että me ikäihmiset selviäisimme tässä yhteiskunnassa, sanoo Huopio.

Olen omalta osaltani yrittänyt olla vaikuttamassa, että me ikäihmiset selviäisimme tässä yhteiskunnassa.

Erkki Huopio

Yrittäjäpalkinnon jaossa tehtiin historiaa

Yrittäjäpalkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa rakennusalan yritykselle. Palkinnon sai Rakennustoimisto K Tervo. Palkintoperusteissa yritystä kiiteltiin laadukkaasta ja paikallisesta rakentamisesta sekä vahvasta kasvu-urasta.

Rakennustoimisto täyttää ensi maaliskuussa 20 vuotta. K Tervo Oy on rakentanut Joensuussa mm. paloaseman, uuden seurakuntakeskuksen sekä Senioripihaa.

Yhdistyksiltä uusia avauksia

Botanian ystävät ry palkittiin ennakkoluulottomasta työstä kulttuurin saralla. Yhdistys on toteuttanut monenlaisia tapahtumia niin puutarhassa kuin muulla kaupungissa. Botaniaa ylläpitävä yhdistys on sekoittanut uudenlaisella otteella luontoa, taidetta ja puutarhakulttiuuria.

Joensuun kaupungin nuorisopalkinnon nappasi Dataday Verkkopelit, jonka toimintaan kuuluu verkkopelitapahtumien järjestäminen. Yhdistys on perustettu nuorten toimesta vuonna 2007. Vuosien varrella verkkopelitapahtumiin on löytänyt aina vain uusia osallistujia.