1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. avioliittolaki

Näin Pohjois-Savon kansanedustajat äänestivät sukupuolineutraalista avioliittolaista

Sukupuolineutraalin avioliittolain puolustajien kanta keräsi enemmistön ääniä eduskunnassa. Pohjoissavolaisista kansanedustajista 6 äänesti uutta avioliittolakia vastaan ja kolme sen puolesta.

Kuva: Yle

Eduskunta on äänestänyt tänään sukupuolineutraalin lain hyväksymisen puolesta. Avioliittolain muuttamisen puolesta äänesti 105 ja vastaan 92.

Pohjoissavolaisista kansanedustajista kolme äänesti puolesta ja kuusi vastaan. Perussuomalaisten Kimmo Kivelä ja Pentti Oinonen, keskustan Elsi Katainen, Markku Rossi ja Seppo Kääriäinen sekä SDP:n Kari Rajamäki äänestivät avioliittolain muuttamista vastaan. SDP:n Tuula Väätäinen, vasemmistoliiton Erkki Virtanen ja kokoomuksen Markku Eestilä puolestaan kannattivat uutta lakia.

Äänestystulos oli pohjoissavolaisten osalta odotusten mukainen. Ennakkoon Pohjois-Savon kansanedustajien äänten arveltiin jakautuvan siten, että viisi edustajaa olisi sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan ja kolme sen puolesta. Keskustan iisalmelainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen ei kertonut kantaansa etukäteen.

Avioliiton voisivat jatkossa solmia myös samaa sukupuolta olevat ja heilläkin olisi samat sukunimikäytännöt ja adoptio-oikeus kuin avioliitossa nykyään on miehellä ja naisella. Avioliittolain uudistus tulisi voimaan 1.3.2017.