Rajuilma Espanjassa, Portugalissa ja Pohjois-Afrikassa

Sää ei suosi lomailijoita Espanjan Aurinkorannikolla tai Kanarian saarilla. Ankara matalapaine tuo Atlantilta kovia tuulia ja rankkasateita useaksi päiväksi. Voimakkaat tuulet nostavat Afrikasta ilmaan runsaasti pölyä.

Ulkomaat
Sääanimaatio.
Viikonlopun aikana laaja-alainen matalapaine aiheuttaa voimakkaita tuulia ja sateita Kanarian saarilla, Pohjois-Afrikassa ja Lounais-Euroopassa.

Voimakas matalapaine on kehittynyt Euroopan lounaiskulmalle ja Afrikan luoteisosaan. Matalapaine tuo alueelle lähipäivinä voimakkaita tuulia ja rankkaa sadetta.

Tänään perjantaina voimakas pohjoistuuli piiskaa Kanarian saaria. Lauantaiksi matalapaine kokoaa erittäin runsaita sateita varsinkin Portugalin ja Espanjan eteläosaan sekä Marokkoon ja Algeriaan, sanoo Ylen meteorologi Seija Paasonen.

Lauantaipäivän aikana kovimmat sateet kiertyvät kohti pohjoista ja illaksi on odotettavissa runsasta sadetta Katalonian alueelle, eli Espanjan koillisosaan ja Barcelonaan.

Viikonloppu on Paasosen mukaan kaikkialla Pyreneiden niemimaalla hyvin tuulinen ja sateinen.

Ensi viikolla matalapaine siirtyy kohti itää, tosin heiketen. Viikon aikana runsaita sateita on odotettavissa Ranskan rannikolle ja Italiaan, erityisesti Alpeille.

Matalapaineen eteläpuolella puhaltavat voimakkaat tuulet nostattavat Saharasta ja Länsi-Afrikasta ilmaan suuria määriä pölyä, jonka odotetaan etenevän Etelä-Eurooppaan saakka.